BMW 330i (2006) #2

BMW 3-serie
BMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieur

Uitvoering330i
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2018

Overgestapt op BMW

Na jaren een VAG produkt gereden te hebben, ben ik nu overgestapt op een BMW. De grootste reden voor mij was de enorme kosten die ik heb gehad op mijn Passat.

Waar moest mijn "nieuwe" auto aan voldoen, liefst een dikke motor erin minimaal 160Pk, ik vindt het gewoon lekker op in auto's te rijden met wat "over". Wat voor mij ook belangrijk is een automaat ivm de knieen. Goede stoelen (lees sportstoelen) en redelijk ruim. Ook diesel was geen optie meer voor mij ondanks dat ik toch wel verwacht 20 a 25000km te rijden. De auto moest ook met leuke opties uitgerust zijn.

Wat mij opviel tijdens het zoeken dat vooral de VAG produkten, dat daar toch wel heel veel geld voor gevraagd wordt ondanks de vaak enorme km.standen. Voor mij waren alleen interessant als de motoren een upgrade gehad hadden. Een bijzonder mooie Golf VI Gti met DSG bak, de auto reed bijzonder goed, helaas de prijs was iets boven budget.

Uiteindelijk met een BMW 325I Touring gereden, zeer mooie auto echter toen ik nog zat te wachten op een overboeking zodat ik de auto kon betalen, heeft de garage helaas de auto verkocht. Weer verder kijken op het internet en kwam daar een 330I sedan tegen met alles erop en eraan. Binnen een uur de koop gesloten.

De auto is zeer compleet uitgevoerd met Beige leer en sportstoelen en 18"velgen met nieuwebanden bij aflevering. Auto is keurig afgeleverd en had een km-stand van 158500km.

Eerste indruk, is zeer goed van de auto super stil komt denk ik door de nieuwe banden. Wat ook opvalt is de power die de auto heeft. Je rijdt zo makkelijk naar hoogst illigale snelheden. Verbruik kan ik op dit moment nog niks zinnigs zeggen. Gebruikskosten en betrouwbaarheid kan ik nog niks zeggen. Ik zal proberen de review bij te houden.

Totaal plaatje

De 330I is ingeruild, kan dus nu een goed totaal plaatje schetsen. Is de auto bevallen? overall ja. Kosten die vallen toch wel tegen het was niet zo erg als mijn Passat bij lange na niet maar toch.
Afschrijving: Euro 6.350,00 in 28 maanden, wat ongeveer op Euro 0,11ct de km komt.
Onderhoudt in deze twee jaar euro 3.025 wat op ongeveer 0.05ct komt.
Benzine komt op gemiddeld 0,19ct. dit is altijd de dure benzine geweest.
Wat is er vervangen, banden, elektrische waterpomp en twee van luchtregelaars (sorry ben de naam kwijt). Dus de kosten aan mijn 330I waren vrij hoog en een reden om de auto in te ruilen was voor mij de aanstaande onderhoudskosten zoals remmen en schijfen voor en slot van de achterportier was stuk en ook nog een wiellager was niet meer 100% geschatte kosten Euro 1.500,00.
Bij aankoop had ik al de versnellingsbak laten spoelen, kan ik iedereen aanraden je merkt gewoon het verschil en het is uit voorzorg gedaan.
Top vindt ik de wegligging. Afwerking van de auto is prima, maar ik vindt dat BMW toch wel een streepje minder dan Audi. (blijf toch een Audi Fan)
Echt top is de motor, loopt zo mooi rond, en stil en vreselijk soepel. Kan toch geen 4 cil tegen op.
De auto is mij goed bevallen en ik vindt dat de kosten opwegen tegen het plezier wat ik aan de auto heb gehad, maar ik kan mij voorstellen dat andere zeggen mij veel te hoog.
De opvolger, ja dat is toch ook weer een BMW geworden een touring F11 335I