BMW 325i Coupé High Executive (2006)

BMW 325i Coupé High Executive (2006)

Uitvoering325i Coupé High Executive
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Smaken verschillen, dat is bekend, maar ik vind het een geweldig model. Ik heb direct de auto gekocht toen hij op de markt kwam (introduction). Het introduction-pakket is meer dan compleet. Completer dan het High Executive pakket. De motor is erg fijn en past prima bij deze wagen. Ondanks dat het ongeveer dezelfde motor is als in mijn vorige BMW loopt deze auto heel anders. In het begin was het wel even wennen. Alles is gewoonweg (iets) sportiever. Een echte rijdersauto, een sportieve auto en toch nog mensen fatsoenlijk mee kunnen nemen op de achterbank (stoelen). Elke keer is het weer plezierig om op die startknop te duwen en hem in de D- te schakelen. De sportstoelen zitten prima, zeker met die breedteverstelling. Het complete navigatiesysteem is met de stem te bedienen, evenals de telefoon. In het begin is het wel even oefenen maar na verloop van tijd, weet je de commando’s uit je hoofd.
Wanneer de olie-meter verklapt dat de motor op temperatuur is, en de omstandigheden laten het toe, dan kan het gas eens even lekker naar beneden. Een mooi geluid en een mooie versnelling! Nog niet goed genoeg? Sportstand inschakelen! Hij raakt de rode cijfertjes van de toerenteller net aan, yippie!
Een klein nadeeltje vind ik zelf de banden, ik denk dat de Michelins onder de 525 iets lekkerder liggen, op deze zitten runflats.
Gekozen voor een mooie grijze kleur (zie plaatje), ben geen liefhebber van auto-wassen dus daar moet je even op letten. Het donker interieur is helemaal af met de pianolak-afwerking.
Het is een bijzondere auto, ook mensen die niet zo warm lopen voor automobielen kunnen dat toch vaak beamen. Je ziet hem nog niet zoveel lopen en dat maakt het des te leuker.
Nog even getwijfeld over een coupe van Alfa of Peugeot. Met een Alfa hoef je niemand meer achterin mee te nemen en de Peugeot-coupé, tja, kan er net niet aan tippen.
De 525i Touring uit 2002 hebben we nog. Voor de boodschappen en vakanties een ideale auto en met 105.000 op de klok moet hij nog wat jaartjes tuffen.
Goedkoop is hij zeker niet, maar je krijgt toch wel iets moois terug.

Een echte aanrader! Voor elke BMW-fan die een 6-serie net iets te duur vindt..3 coupé.

Kapot relais, waardoor raam open bleef staan. Monteur vroeg nog via de telefoon hoe het zat met de raampjes achter :-). Die kunnen echt niet open!

Verder klein probleempje met melding ’stuurslot’ (2*), (oplossing: uitstappen, afsluiten, openen en weer rijden).