BMW 325Ci Cabrio Executive (2002)

BMW 325Ci Cabrio Executive (2002)

Uitvoering325Ci Cabrio Executive
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2008

Na heerlijk een jaar lang in mijn vorige BMW 318CI coupe uit 2000 te hebben gereden, toch maar uit financiele en afschrijvings oogpunten besloten de auto te verkopen, en met pijn in mijn hart heb ik de auto in januari verkocht.

Een ding wist ik zeker het moest en zou weer een BMW worden dus toen ik in Februari bij de BMW amsterdam was stond daar een net ingeruilde BMW 325 cabrio uit 2002.
Ik was opslag verliefd op de auto en heb na een leuke onderhandelingsperiode van ongeveer 5 minuten besloten de auto maar te kopen.

Het gaat om een 2500 motor 6 in lijn met automatische versnellingsbak met daarop inprincipe alle accesoires op xenon na. nu had ik graag xenon gehad maar als het zit er niet op en ik slaap er geen minuut minder om.
De auto is keurig onderhouden en het beige leder en de safirschwarze lak zien er nog keurig uit voor de rest is de auto van alle gemakken voorzien.

Dan het rijden, in 1 woord heerlijk! motor en bak zijn gewoon voor elkaar gemaakt lijkt het wel je kunt er heerlijk mee ’zoeven’ op de snelweg maar als je hem ff wakker maakt dan breekt de hel ook heerlijk los! mooie metaalachtige sound komt dan naar binnen gewoon genieten achter het stuur.
De wegligging is lekker strak en de vering is net als bij mijn vorige 3-serie lekker stug, ik vind het geen probleem een paar hobbeltjes te voelen in het wegdek.
Al dien ik wel te zeggen dat het bochtengedrag niet zo subliem is als dat van de Coupe, daar kun je echt schofterig hard mee door de bochten zijlen, maar nou is dat hem vergeven want hij weegt ook bijna 200 kilo meer!!

Over het gebruik kan en wil ik ook niks zeggen dat is vrij aardig en in deze dure tijden best naar, maar als je die kickdown weer inschopt dan wordt het allemaal weer verbleekt!

Nu hopen op een paar mooie dagen dat het dak eraf mag!

85200 een lekke band gekregen op de snelweg gelukkig was het een klein gaatje dus hebben we er prop in geschoten.

9,5