BMW 3-serie GT
BMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie GTBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie GTBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie Gran TourismoBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GTBMW 3-serie GT

Gebruikersreview

BMW 320i Gran Turismo (2018) #2

Uitvoering320i Gran Turismo
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2026

BMW 320i GT (LCI) Luxury Line

Beste lezer,

Onderstaand een eerste (lange) indruk van een BMW 320i GT die recent in mijn bezit is gekomen.

Geschiedenis en vooronderzoek
Als opvolger voor mijn 320i E91 LCI Touring met handbak uit 2009 die al 266.000 km op de teller had staan op zoek gegaan naar een andere auto.
Diep van binnen wist ik dat het weer een BMW moest zijn.

Wel waren een paar eisen aan de auto om toch mee te kunnen komen in het huidige (digitale) moderne autotijdperk.
- Benzine, automaat (voor het eerst), ruimer dan een BMW E-9xx series, voldoende vermogen dus minimaal een BMW met 170+ pk en het liefst max 160.000 km op de teller. M'n vriendin wilde dat de auto ook een wat hogere instap zou hebben dan de E91 Touring.
Gegadigden die hier uit voortkwamen waren;

- BMW 220 Active & Grand Tourer
- BMW F 3x-series
- BMW X1 (1e generatie) & X3 (2e generatie) series

Van de 2-series ging m'n hart niet sneller van kloppen, maar ja je zit dan wel wat hoger en hebt in de Grand Tourer wel veel meer ruimte vergelijken met een E91 Touring.
Zelf vond ik van bovenstaande de F-series het mooist. Wel is het zo dat met een jong gezin van 4 je al snel ruimte tekort komt met een F-serie Sedan of Touring en blijf je met een lage zitpositie zitten.
De X-series vind ik persoonlijk te hoog, dus dat had ook niet mijn voorkeur.
Het ging dus lastig worden, ook toen bleek dat bij verder motorenonderzoek bij bovenstaanden de beruchte N20 motor was geplaatst.
Gelukkig was daar ook nog een BMW 3 Gran Turismo (F34) in het segment, die ook een facelift had gekregen incl. nieuwe B48 motor.

Dat moest hem worden, zeker aangezien je de ruimte (wellicht iets meer) van een 5-serie krijgt, maar de prijs van een 3-serie betaalt, hoger zit dan een Sedan of Touring, maar lager dan een X-series.
De meeste bezine 3 GT's LCI's in NL in Nederland komen voornamelijk in de 320i uitvoering, al had een 330i (ook 4-cilinder) voor mij ook niet misstaan. Daarvan zijn er niet veel en degenen die er wel waren, lagen net buiten bereik van het budget of de afstand die ik er voor over had om voor te rijden +/- 1 uur.

Interieur/Exterieur van de auto
Uiteindelijk had ik een BMW 320i Gran Turismo LCI Luxury Line incl. stuurwielverwarming en richtingaanwijzers gevonden met 155.000 km op de teller.
Verdere opties qua comfort zijn
- Keyless entry
- HUD systeem
- Harman/ Kardon speakers
- Stoelen met lendenondersteuning
- Lederen Vernasca bekleding in cognac kleur.
- Glazen panoramadak
- Parkeersensoren
- LED licht (standaard bij de LCI versie,) oudere modellen hebben Xenon of Halogeen.
Verder zat er al een infotainment scherm in met touchscreen, geen Carplay.

Welke opties hadden er nog meer bij gekund.
Gezien dit model al sinds 2013 op de markt is, maar de LCI uitvoering sinds 2016 hadden een extra opties niet misstaan, zoals achteruit/360 graden camera, dode hoek detectie, lane assist, collision warning system, stoelverwarming op de achterbank. De stoelverwarming op de achterbank is nu helemaal niet nodig met een jong gezin, maar wie weet als ze wat ouder zijn en niet meer in een zitje zitten is het ook fijn om warm op de achterbank te kunnen vertoeven.

Wat heb ik aangepast binnen 1 maand?
Zelf heb ik de voorbanden nog laten vervangen en de auto laten uitlijnen, aangezien de auto naar rechts trok en het wel even spannend was om naar huis te rijden met noodweer oa. hagel op de snelweg.
Verder afgelopen week nog een navigatieupdate gedaan

Comfort van de auto.
Het sturen is even wennen, aangezien de E91 Touring een hydraulische stuurinrichting en de 3 GT elektrische stuurbekrachtiging heeft.
De BMW 3GT rijdt heerlijk, precies zoals je van BMW mag verwachten. Het is echt "Freude am Fahren"! als je er aan gewend bent.
De meest aangename toevoeging vind ik toch wel het HUD-systeem dat op de voorruit wordt geprojecteerd. Met de knoppen aan het stuur is bijna alles in te stellen en te zien in het HUD-display, zodat je ogen op de weg blijven. Ook digitale radio is een genot om te hebben. Wie had gedacht dat je dat slappe ... kon missen als je even je hoofd op 0 wilt zetten en alleen wilt rijden.

Prestaties van de auto.
De prestaties van de auto vallen mij allerminst tegen voor een 4-cilinder motor met 184 pk die grofweg 1600 kilo voortbeweegt. Natuurlijk is er hulp van de turbo, maar de auto voelt met het optrekken en in de bochten allerminst zwaar aan.

Overige punten
Wat ik merkte is dat ik even moest wennen aan het rijden met een automaat en ook de lengte (482 cm) van deze auto daar de E91 "slechts' 452 cm was.
Verder hoop ik dat BMW naast de huidige 6GT de 3 serie GT nog een kans geeft en toch goed in de markt gaat zetten daar er wel degelijk behoefte is aan dit soort auto. Waar in 2013 wellicht niemand deze carroserievorm goed kende en hoe dit te positioneren komen er wel degelijk langzamerhand dit soort carroserieën voor zoals de Tesla Model Y en Skoda Enyaq Coupé.

9,5