BMW 320d High Executive (2008)
Uitvoering | 320d High Executive |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Sinds vorige week rij ik in afwachting van mijn nieuwe auto tijdelijk in een bmw 320d 177pk met M pakket.
Allereerst is het kwaliteitsverschil ten opzichte van mijn vorige auto erg groot. Het zit allemaal top in elkaar en voelt goed aan. Ben erg te spreken over de kuipstoelen en het sportstuur. Super. En wat grappig is dat als je in het donker je de deuren ontgrendelt er ledjes aan de onderkant van de portiergrepen gaan branden. Is dat bij alle bmw’s? Het idrive gebeuren vind ik een beetje omslachtig maar is misschien een kwestie van wennen. Vooralsnog heb ik er regelmatig ruzie mee. Het standaard audio systeem vind ik slecht.
Qua wegligging was ik in eerste instantie niet zo onder de indruk. Het voelde allemaal wat wollig aan, maar ik ben 180 graden gedraaid. Je kan echt bizar hard de hoek om met dit karretje. Het gaat als een lijntje! Wat me wel tegen blijft vallen is dat de 6 bak niet fijn schakelt. Verder vind ik de motor niet erg krachtig. Het is vooral een makkelijke jongen. Uiteindelijk loopt hij wel door want heb in Duitsland herhaaldelijk 245 op de teller gehad, maar het gaat er gewoon niet snel naar toe. 80/120 gaat in rond de 5 en een beetje seconden. De rest heb ik niet gemeten. Mijn oude gechipte Seat Leon 2.0 tdi was feller met acceleren (kortere versnellingenzullen wel meehelpen) maar had een beduidend lagere topsnelheid.
Al met al is deze bmw een erg mooi afgewerkte auto met een super wegligging.
`

BMW 330i 6-Bak M Pakket Opendak Xenon Navi Memorz
- 2006

BMW 3-serie Touring 316i Black&Silver II
- 2005

BMW 320i Sport 170Pk Automaat (YOUNGTIMER, CLIMATE, STOELVERWARMING, GETINT GLAS, LEDER, SPORTSTOELEN, CRUISE, GETINT GLAS, PARKEERSENSOREN, NIEUWE APK, NIEUWSTAAT)
- 2008