BMW 320d (2019) #2

BMW 320d (2019)

Uitvoering320d
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Heerlijk comfortabel met randje sportiviteit

Dijk van een auto. Traditioneel gebouwd met achterwielaandrijving, dieselmotor en heerlijk schakelende ZF 8 bak.
Standaard onderstel voldoet uitstekend. Over de Bridgestone Turanza T005 banden ben ik niet te spreken. Inmiddels achter laten vervangen voor Michelin Pilot Sport 4 (geen runflat). Kan ik iedereen aanraden die een prettige communicatie vanuit het onderstel op prijs stelt. De Bridgestone Turanza band is mij te veel een comfort band met geringe performance eigenschappen. Met name de bandwang is veel te soepel in bochten voor 400nm en 190 pk.
Heb ook met 320i M Sport variant proef gereden, onderstel vind ik te hard vooral in combinatie met runflat banden.

Verbruik is vanaf start 5,6 liter op 100km

Opties zijn o.a.:
-Leder met sportstoelen interieur en stoelverwarming, hele goede keuze.
-headupdisplay, gebruik ik eigenlijk nooit
-high executive dus met adaptief led licht, werkelijk topverlichting!
-schuif/kanteldak, op de klapstand en slecht wegdek helaas wel vervelende rammel. Krijgt dealer er niet uit.

-kofferbak elektrisch te openen en te sluiten, is handig

Nadelen:
Achterin op de middelste plaats zitten de kinderen liever niet door de hoge cardantunnel.
Verder kan ik zo geen nadelen bedenken. Erg tevreden mee!

Nog altijd zeer tevreden

Door corona toch wat minder kilometers afgelegd afgelopen jaar, maar nog aanzienlijk. Zeer fijne auto, verbruik zit stabiel op 1 op 19. Blijft een heerlijke luxe om met een volle tank ruim 1000 km te kunnen afleggen.
Na meerdere keren bij de BMW dealer het schuifdak te hebben gesmeerd lijkt de behandeling nu echt effect te hebben. Na de laatste beurt nu 6 weken geleden is geen rammel te bekennen bij geopend dak op de klapstand.
Is in onderhoud bij Story Waardenburg, een fijne dealer.

Einde leasecontract

Aan heerlijke leaseperiode is een einde gekomen. Heb genoten van de auto. Brouwkwaliteit is van zeer hoog niveau. Ook na deze kilometers geen enkele rammel in het interieur. Bekleding ook nog als nieuw. Werkelijk premium dus.

Verbruik is over de gehele duur 1 liter op 19 kilometer geweest. Een krachtige en zeer zuinige auto dus.