BMW 318d (2008)

BMW 3-serie
BMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieur

Uitvoering318d
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Begin augustus was het zover! Ik kon mijn nieuwe auto ophalen. Na 31/2 jaar gereden te hebben in een Peugeot 407 xspack 2.0 HDI was ik toch echt toe aan iets anders, hoewel ik gecharmeerd was en nog steeds ben, van de belijning van de 407. Zijn alle clichés over Franse auto’s waar. Ik vergelijk garagebezoeken het liefst met de bezoeken aan je schoonouders... Dit wil je zo min mogelijk en alleen wanneer het noodzakelijk is. Het tegendeel was helaas waar. Dus ik was op zoek naar een degelijke auto waar de betrouwbaarheid ervan hoog in het vaandel staat. Vanwege het feit dat de 3-serie van BMW een facelift gaat krijgen, was de Corporate Edition uitermate aantrekkelijk. Ik heb gekozen voor de 318d Corporate edition met de volgende opties:

- Antracietgrijs metallic
- Creme leder
- Navigatie
- Xenon
- Sportstoelen
- Verstelbare middenarmsteun en middenarmsteun achter
- 17’ styling velgen
- Chromen sierlijsten
- Park Distance Control

Ik moet zeggen de auto is een plaatje om te zien. Hoewel ik nog maar 1.500 kilometer heb gereden zijn mij de volgende zaken opgevallen:

De auto is uitermate stil hoewel mijn vorige auto op de snelweg ook stil was, merk ik dat de BMW nog geraffineerder loopt. Ook de efficient dynamics module in het display die het optimale schakelmoment aangeeft, spoort je indirect aan om ’het nieuwe rijden’ uit te gaan oefenen. Sterker nog het is eigenlijk stiekum een sport geworden om zuinig te gaan rijden.

De prestaties, hierover kan ik momenteel nog niet echt veel zeggen, ik ben de auto nog aan het losrijden. Wat me opvalt is dat de sprint van 0-100 vlot verloopt. maar de trekracht van 80-120 is beduidend langzamer (zuiniger?) dan mijn vorige auto.
Overweeg ik een upgrade naar 170pk middels een chip? Wellicht maar tot op heden ben ik nog tevreden.

De sportstoelen zijn in één woord fantastisch, het is even zoeken naar de juiste stand. Maar het is een absolute aanrader voor kilometervreters.
De navigatie is oké maar in vergeijking met de gemiddelde TomTom is de kwaliteit toch minder. Ik vind de stem van de dame nogal computerachtig en niet gelijkmatig overkomen. Wat betreft DVD navigatie, niets dan lof, hij berekend uitermate snel.

Ik begrijp niet wat in het verleden de fuzz was rondom Idrive, het is intuitief en uitermate eenvoudig te bedienen. Maar oké je bent het niet gewend in een auto, maar na een dag weet je eigenlijk niet beter.

Ik heb van één ding spijt en dat is dat ik niet het sportstuur genomen heb, het huidige stuur voldoet, maar het sporstuur ligt toch net wat lekkerder in de hand. Maar ja \"you can\'t have them all\".

By the way de cruise control is ideaal, ik heb al heel veel auto\'s met cruise control gehad, en gebruikte het in Nederland niet of nauwelijks. Momenteel zet ik heb vaak aan op de snelweg, tikkie naar voren en de snelheid staat vast, tikkie erbij snelheid gaat omhoog en tikkie terug is uiteraard snelheid omlaag. En links het knopje indrukken en hij gaat terug naar de eerder genoemde snelheid. Top!

Voor de rest zal ik regelmatig de review updaten.

Update 10.000 kilometer

Eigenlijk heb ik maar weinig te melden, de auto is in één woord fantastisch. Je realiseert je pas hoe lekker hij rijdt en hoe degelijk hij is, als je weer eens in een andere auto rijdt. Naast deze auto hebben we nog een Peugeot 307cc en als ik af en toe met de cabrio op stap ga, merk ik toch duidelijk de verschillen. De critici zullen direct reageren met tsja dat is ook géén vergelijking. Maar toch.

Het verbruik is gewoon goed te noemen, ik heb af en toe een nieuw wedstrijdje voor mezelf gemaakt door zo zuinig mogelijk te rijden. Dit heeft geresulteerd in 1290 kilometer halen met een 60 liter tank. Maar gemiddeld genomen is een verbruik van 1:18.5/1:19 goed te halen. Is de auto snel voor het aantal pk\'s??? Ja en nee. Ja als je de cijfers vergelijkt zijn het prima prestaties, maar de beleving qua versnelling is niet echt voelbaar. Binnen nu en twee weken is de auto gechipt naar 177 pk dus houdt ik jullie op de hoogte van de verschillen en bevindingen.

Voor de rest geniet ik iedere dag en heb ik nog géén enkel probleem mogen ervaren.

geen