BMW 130i High Executive (2006) #4

BMW 130i High Executive (2006)

Uitvoering130i High Executive
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010

bmw 130i cup

Wij waren al een tijdje op zoek naar een tweede auto en eerlijk gezegd hadden we geen idee wat het zou moeten worden. Zelf ben ik een BMW fan, maar autoland kent meer merken dus gingen we eens kijken bij Volkswagen voor de Polo. Ik had al wat folders voor de blue motion aangevraagd, maar bij de dealer bleek dat ik op mijn knieën moest voor een polo bluemotion en de levertijd bleek 5 maanden te zijn. Geen optie dus. Snel werd duidelijk dat de vrouw des huizes een 1 serie wilde, een BMW dus. Veel rondgehangen op marktplaats voor een 116i en zelfs nog in Duitsland rondgekeken aangezien je daar een 1 serie full options kan vinden, maar het vinden van een mooie 1 serie is best lastig. De zoektocht leek te stranden totdat ik een volle 1 serie tegenkwam, een 130i cup uitvoering uit augustus 2006 met nagenoeg alle opties.
Xenon, 18 inch, navigatie, leer, zwarte hemel, extra fabrieks getinte ramen, noem het maar en het zit erop. Na een proefrit werd duidelijk, dit wordt hem.
Nu inmiddels 4 maanden later geen minuut spijt van deze koop. Wat een toffe bak is dit. De 3 liter is een genot en het geluid is echt fenomenaal. Als je turbodiesels gewend bent heb je altijd die aarzeling wanneer je accelereert, maar bij de 130i hoef je je teen maar te bewegen of je knalt echt vooruit. Wat hangt deze auto aan het gas. Tegelijkertijd vraagt dat wel wat gewenning want de eerste meters lijkt het of je net je rijbewijs hebt opgehaald, zo stoterig rijdt je. De review is bijna een grote lofzang, maar elke auto heeft wel een paar negatieve punten en ook deze heeft ze. Vering: Wanneer je kronen hebt raad ik je aan ze goed vast te zetten en een niergordel aan te schaffen want hij is spijkerhard. Ik ben wat gewend maar dit is nog een tandje harder. Afwerking: voor een auto van 60 duizend euro vind ik de materialen tegenvallen, vooral de 2 touwtjes die het dashboardkastje tegenhouden kunnen echt niet! Verbruik: als je eerst kijkt voor een blue motion en dan een 130i koopt gaat er iets mis zou je denken. Zonder gekheid, het is geen zuinigheidswonder had ik ook niet verwacht, maar wie hem dagelijks gebruikt met een mix van snelweg en stad kan zeker 1 op 12 halen. Kom je de stad niet uit en veel korte stukken dan zit je rond de 1 op 8,5 á 9. En met een tankinhoud van 52 liter wordt de lokale pomphouder een echte vriend van je.

Problemen:
nul

super car

wie naar de kilometerstand kijkt zal zien dat er het afgelopen jaar niet veel mee is gereden. Elke kilometer is pret maar aangezien ik zakelijk met een 5 serie rijd en mijn vrouw hem ook nauwelijks gebruikt, heb ik besloten hem te koop te zetten (marktplaats). Het is met grootste afstand de fijnste, snelste en vooral meest betrouwbaarste auto die ik ooit heb gehad. De nieuwe eigenaar zal gezien de kilometerstand en maagdelijke staat, er nog veel plezier aan beleven