BMW 130i (2007)

Uitvoering | 130i |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
alles-in-1 praktisch en sportief
Deze auto kocht ik nadat ik al 8 jaar een E81 120d bezat (en nog bij het huis rond staat, nu op naam van mijn vriendin). Het concept van een achterwielaangedreven compacte auto die volwassen genoeg rijdt om langere afstanden af te leggen (ik woon 100 km van mijn kantoor in Amsterdam), maar dan met een lekkere zescilinder sprak me aan. Nog geen turbo, maar lekker atmosferische top techniek (dit is de versie met 265PK, de laatste indirect ingespoten motorvariant). De 120d kocht ik destijds bijna nieuw als Premium Selectie auto, deze 130i van een 2e particuliere eigenaar. Daardoor wel diverse zaken moeten herstellen n.a.v. minder goed onderhoud en de hogere leeftijd daarmee gecombineerd, dat heeft de nodige duizenden euro's gekost, maar dan is het uiteindelijk wel een mooi resultaat. De auto is voorzien van een KW onderstel (V2), nauwelijks verlaagd. Dat doet het rijgedrag goed, en de E92 M3 voorste draagarmen zitten er ook op. De auto is stevig, sportief maar heel goed dagelijks bruikbaar. De E81 is klein maar volwassen qua rijgedrag, een echte BMW. Hopelijk mag ik deze nog lang houden, het is voor mij de ideale daily.