BMW 120i (2004)

Uitvoering120i
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2016

Eerste ervaring 1 serie

Na twee jaar in mijn fantastische E46 316 werd het tijd voor wat nieuws. Deze 120i gevonden.
Half leer, Dakraam, Automaat, Parkeersensoren en niet te vergeten; 100.000 gelopen in een kleine 12 jaar.

Bleek nog lastig een 1 serie met automaat. Ben ervoor van Den Haag naar Apeldoorn gereden. Was na uitgebreide proefrit verkocht. Heerlijke auto. Hij voelt een stuk degelijker aan dan de E46. Hoe de stuurhendels klikken, hoe de ramen sluiten, hoe de deuren dichtvallen. Allemaal degelijk.

De automaat doet super werk, een heerlijke 6 strap die hem naar mijn maatstaven wel behoorlijk in zijn toeren laat lopen. Mijn rijgedrag is dan ook wel iets veranderd zo met die 150pk. Al moet ik zeggen dat ik mijn verbruik (volgens de boordcomputer) al terug heb weten te brengen naar 9L/100km i.p.v. de 11L/100km die de BC aangaf toen ik hem kocht.

Onlangs even op de brug gehad bij mijn garage en ze lieten me weten dat er een set winterbanden onder ligt die hun functie al verloren hebben door het dunne resterende profiel. Als ik er binnenkort 4 nieuwe zomerbanden onder laat zetten hoop ik op nog een litertje/100km minder.

Kosten eerste onderhoudsbeurt:
50,- Motorolie
12,- Oliefilter
2,- Carterring
40,- Remslang
12,- Remvloeistof
30,- Interieurfilter
18,- Olie toevoeging (had het idee dat hij wat verbruikte)
90,- Arbeidsloon

Nog wat kleinigheden en totaal 300,- kwijt. Viel mij niet tegen. Hoop na het vervangen van de banden weer lekker vooruit te kunnen.

Verder nog geen vreemde dingen gehad. Wel was er een knipperlicht aan de voorkant kapot en ik bleek dit dus zelf NIET te kunnen vervangen... Kwam er met mijn basic tools niet uit en moest naar de garage waar ze de hele koplamp-unit eruit moesten halen om het lampje te vervangen.... Kosten: 1,50. Goeie jongens daar.

Ben na paar weken naar utrecht gereden. Daar de host van bmwtweaks.nl mijn aux ingang laten activeren. Kosten: 40,- En gelijk een software module voor het automatisch sluiten van mijn dakraam bij regen laten installeren.

Tot de volgende!

Tijd voor iets anders

Een jaar, 20.000 kilometer, en een paar reparaties verder heb ik besloten de auto weg te doen.

Altijd heerlijk in gereden maar toch vaak met een onheilspellend gevoel in de onderbuik. Als ik iets hoorde trillen, piepen of bonken schoot ik eigenlijk in de stress. En tja, Is het dan wel zo verstandig een een BMW van 13 jaar oud te rijden...

De laatste paar maanden ging hij zoveel koelvloeistof en olie verbruiken dat ik permanent met een krat vloeistoffen op de achterbank reed. De koelvloeistof lekkage nog laten repareren. Radiatorhuis en een hoop plastic slangen vervangen voor 400,-.

Garage kon verder geen olielek vinden dus vertelde me dat ik niet raar op moest kijken als ie 'een litertje per 1000km' zou verbruiken... Afijn, naast wat andere kleine ongemakken (lichte ratel bij koude start, vooral bij langzaam rijden schokkerige automaat) genoeg reden om naar een vervanger te gaan zoeken.

Die is er reeds.
Een VW Golf 7 DSG Highline uit 2013. Of ik de BMW ga missen? Ja, het was een bakkie met karakter, maar er zijn ook heel veel dingen die ik niet ga missen. Het benzine, olie, en koelvloeistof verbruik bijvoorbeeld. Maar misschien is dat nog iets te vroeg om te zeggen en huil ik mezelf over een aantal weken in slaap denkend aan die heerlijke 1 serie ooit in mijn bezit...

PRIVATE LEASE BMW 1-serie