BMW 120d High Executive (2006)

BMW 120d High Executive (2006)

Uitvoering120d High Executive
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Dit is mijn eerste leaseauto. Hij bevalt erg goed. Lekker fel, fantastische wegligging, erg compleet uitgerust o.a. door de Graphite uitvoering die ik heb gekozen, uitgebreid met een schuifdak, bluetooth telefoonintegratie en xenonverlichting. De Graphite uitvoering voegt daar nog Terra Cotta lederen bekleding, sportstoelen, klasse 3 alarm, stoelverwarming, navigatie professional, zwarte hemelbekleding en 17 inch lichtmetalen velgen aan toe. Kortom, een meer dan compleet uitgeruste auto.

Het IDrive systeem vergt wel wat gewenning, maar als je eenmaal je weg een beetje gevonden hebt, werkt het heel mooi. Je kunt ook alles met voicecommand bedienen. Wel zo handig en veilig, want voor je het weet ben je te lang op het, overigens goed afleesbare, scherm aan het kijken waardoor je te weinig aandacht voor het verkeer hebt.

Heel mooi is ook de telefoonintegratie in de armsteun, via bluetooth ’verbonden’ met de auto. Via de IDrive controller kan je dan door je adresboek bladeren en via een simpele klik op de controller iemand handsfree bellen.

Het navigatiesysteem heb ik nu een paar keer gebruikt en werkt heel goed. Tot op het huisnummer in heel Europa. Je hebt verschillende views, waaronder een hele mooie birdview (perspectief) optie. Door aan de controller te draaien kan je in- en uitzoomen op de kaart. POI en TMC ontbreken ook niet. Jammer vind ik alleen dat je niet, zoals ik gewend was op een VDO Dayton systeem, de pijlweergave en de kaartweergave kan combineren d.m.v. splitscreen. Het is het een of het ander. Naast de DVD drive voor het navigatiesysteem is er een aparte CD-speler beschikbaar. Deze speelt ook MP3 af.

De sportstoelen zitten erg goed en kunnen in alle mogelijke posities versteld worden. Je kunt zelfs de zittinglengte instellen. De zijdelingse steun is erg goed. Dit komt goed van pas, want deze 1-serie nodigt uit tot het snel nemen van bochten. Hij stuurt heel erg direct. Ik heb de uitvoering zonder sportonderstel, maar ik vraag me ook af of dit nodig is. De standaard uitvoering stuurt al zo goed en heeft al zo’n solide wegligging. Snel is hij ook. Volgens het boekje binnen 8 seconden op de 100.

Jammer vind ik alleen de plaatsing van de cruise control. Deze is niet op het stuur aanwezig, maar aan een apart pookje onder de richtingaanwijzer. Moet je erg aan wennen en je grijpt, zeker in het begin, vaak mis.
Al met al ben ik super tevreden met deze auto. Voor de ruimte moet je hem niet nemen, maar voor het rijplezier zeker wel.

Na 23000, veelal stadskilometers heb ik nog steeds geen problemen ondervonden met deze auto. Nog enkele duizenden kilometers voor de eerste servicebeurt. Ik neem aan dat ze daar ook geen problemen tegen gaan komen. Wel hoop ik op een upgrade van de software in de auto. Wellicht hebben ze bij BMW de software van de carkit verbeterd waardoor ik ook de andere dan de standaard telefoonnummers onder een contactpersoon in het adresboek kan kiezen en hebben ze het display van de audio uitgebreid.

Bij het luisteren naar een MP3 CD slaat de CD nogal eens over. Jammer ook dat het display waarin de bestandsnaam van het nummer staat maar 8 karakters heeft voor de weergave van de titel.
Via de bluetooth telefoonvoorbereiding kan ik alleen de standaard nummers van een contactpersoon in mijn adresboek kiezen.
Update: Dit lijkt te liggen aan de telefoon (nokia). Heb diverse andere telefoons (zoals HTC Desire, andere Nokia's en Iphone's) gebruikt die wel volledig toegang tot het adresboek hebben.

Update 14-01-2009

De eerste beurt (30000 km) is alweer een tijdje geleden.
Nog steeds bevalt de auto uitstekend en nog nooit stilgestaan met deze 1 serie...even afkloppen...:-)
De handgrepen van de achterdeuren bleven in het begin wel eens steken. Hier zijn uiteraard onder garantie nieuwe opgezet. Een vastlopend navigatiesysteem heb ik ook al lang niet meer gehad.
Update van de software voor de radio / telefoon is echter nog niet beschikbaar, dus nog steeds alleen standaard nummers uit telefoonboek en vreemde korte weergave mp3 nummers. Jammer.
Krijg trouwens regelmatig klachten over de geluidskwaliteit van de bluetooth carkit....heeft misschien wel iets met bluetooth of schuifdak te maken.

Update 05-12-2010

De auto heeft nu 72500 km gelopen en heeft maar 1 probleem gehad. Het welbekende sensormatje van de bijrijdersairbag is kapot gegaan. Voor de rest niets dan lof over deze auto. Wat rijdt hij toch lekker! Privé heb ik nu ook een 525i touring erbij...rijdt ook super, maar voor het rijplezier "freude am fahren" rij ik echt liever in deze 120d.

Binnenkort ga ik afscheid van hem nemen want het leasecontract is bijna ten einde.

PRIVATE LEASE BMW 1-serie