BMW 118i High Executive (2005) #3

BMW 1-serie
BMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serie - interieurBMW 1-serie - interieurBMW 1-serie - interieurBMW 1-serie - interieur

Uitvoering118i High Executive
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2012

118i

Na ooit een 318i te hebben bezeten nu weer terug bij BMW.

Ik kan er weinig zinvols zeggen over de betrouwbaarheid aangezien ik nog geen duizend kilometer heb gereden.

Eerste indruk is positief. Sportonderstel icm 17" is niet comfortabel maar het stuurt wel erg strak.
Het onderstel vraagt eigenlijk minimaal om een 120i of 130i. Al vindt deze 118i het niet erg om toeren te draaien.

Wat mij echt opvalt is de rust aan boord.

De Clio hiervoor had ook licht- regensensoren en climatronic. In de werking hiervan is het klasseverschil tussen BMW en Renault wel merkbaar. Echt perfect!

Alles voelt aan als nieuw, dus dat gaan we de komende jaren zien! Binnenkort eerst maar eens een grote beurt.

Wellicht dat het verbruik dan ook nog iets zakt. Dat staat nu op 1 op 11,2.

Update

Inmiddels zijn we 20 duizend kilometer verder en de auto bevalt erg goed. Verbruik is gezakt naar 1 op 11,6. Ondanks het gemis van koppel onderin vallen de prestaties niet tegen. In Duitsland met een beetje geluk 220 op de teller gekregen.

Uiteraard is het een kleine auto, maar zonder hoedenplank past de hond prima in de kofferbak en met de banken plat gaat de racefiets ook eenvoudig mee.

Onderhoud; olie, filters, remblokken etc. Geen bijzonderheden.
Problemen; in Frankrijk gestrand bij Nancy. Stelmotor van de nokkenas kapot. Komt vaker voor volgens de dealer. 550e.

Km stand is niet te voelen of te zien dus op naar de 250k!

Verkocht

Auto is verkocht wegens verkrijgen leaseauto. Anders had ik er sowieso langer in gereden.

De basis van de auto is echt top. Aandrijving achter zorgt voor rust in het stuur en samen met de fijne zitpositie is het lekker kilometers maken.

Wel wat verwacht en onverwacht onderhoud gehad in loop der jaren. Met name het vervangen van de klepseals ivm olieverbruik viel tegen. Daarnaast is de dynamo nog een keer gereviseerd.

7,0

PRIVATE LEASE BMW 1-serie