BMW 118i Corporate Executive (2019)
Uitvoering | 118i Corporate Executive |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Die erste Einser
Dit is nog geen review. Maar een aankondiging en wat introductie.
Waar moet ik beginnen? Momenteel 24 jaar en vanaf kleins af aan al bezig met auto’s. Wanneer wij net aankwamen op de camping in Italië tijdens een zomervakantie was het eerst wat ik wilde doen een ‘jondje jijen’. In mijn schoolverslag in groep 8 was mijn vraag aan de minister president of de snelweg naar 130 km/h kon gaan. (had achteraf beter kunnen vragen of ze toen rekening konden houden met stikstof). Gemiddeld spendeer ik ook enkele uren per week op verschillende auto sites om configuraties samen te stellen en reviews te lezen.
Toen het duidelijk werd dat ik van baan kon gaan switchen en hierbij mijn huidige lease auto (Seat Ibiza 1.0 TSI Business Intense Plus FR 2021) moest inleveren begon mijn zoektocht. De auto moest voldoen aan de volgende eisen:
- Automaat
- Meer vermogen dan mijn huidige Seat (95pk, 0-100 in 10,8).
- Genoeg ruimte om zonder skibox op vakantie te gaan met 2 personen, bagage (tent/ski's) en een labradoodle.
- De meest bekende opties : cruise control, apple CarPlay, stoelverwarming.
- Niet ouder dan 2 jaar.
- Ik moet hier 5 jaar in kunnen rijden zonder dat ik naar andere auto’s wil kijken( anders krijg ik ruzie met mijn vriendin, haha).
Hierbij zijn verschillende auto’s gepasseerd. De Mercedes A klasse vond ik van binnen iets te bling bling en ik leek wat te missen tijdens het rijden. Het gaf mij geen rijbelevenis zoals je mag verwachten van Mercedes. De Volkswagen Golf was een uitstekende auto waar ik zeker weten veel plezier in zou kunnen beleven maar het was weer een Golf( voor de Ibiza reed ik in een Golf 7.5 1.0 TSI). Mijn gevoel gaf ook aan dat ik hier snel op uitgekeken zou zijn. De Ford Focus reed goed alleen het interieur was in 2018 al aan de ouderwetse kant, laat staan in 2021. En bij de Mazda 3 kreeg ik niet het gevoel dat dit een auto was waardoor ik nog even een stukje om zou rijden omdat het zo leuk rijdt.
Vervolgens heb ik een proefrit gemaakt in de BMW 1 serie M sport 118iA en was ik meteen verkocht. Het interieur straalt veel premium uit en alles zit op de juiste plek. Bij de 1-serie kreeg ik qua interieur het gevoel dat ik het meest waar voor je geld zou krijgen ten opzichte van de andere modellen.
Zelf heb ik nooit in een BWM 1 serie gereden voor het F40 model dus ik kan niet oordelen over dat het een achteruitgang is ten opzichte van het oude model betreft voorwielaangedreven of achterwiel aangedreven. Maar aar mijn idee rijdt de auto prima. Wanneer je lekker relaxt wilt rijden hoor je niks van wind of banden en is het één en al rust. Zet je de auto in de Sport stand en de automaat in S dan kan je voor Nederlandse begrippen aardig doorrijden en flink door de bochten.
Hierna wist ik het zeker, het moest een BMW worden. Na dagenlang zoeken bij verschillende dealers kwam ik hem eigenlijk ’s avonds laat tegen bij Broekhuis in Enschede. Het betrof een BMW 1 M-Sport 118iA uit 2019 met 19.000 kilometer op de teller met de volgende opties:
-Storm Bay Metallic Kleur
-Buitenspiegels elektrisch verstelbaar
-Extra getint glas
-18’’ (styling 554M)
-Shadow line
Afgelopen zaterdag is alles in orde gepakt en de auto zal op 3 juli geleverd worden. Hierna ben ik van plan om mijn eerste bevindingen te schrijven omdat ik ook vrij snel na het ophalen zal vertrekken naar Italië voor een welverdiende vakantie. Een mooi moment om de eerste indruk als eigenaar van deze auto op papier te zetten.
To be continued!