BMW 118d High Executive (2004) #5
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 203.000 km |
| KM-stand laatst | 228.555 km |
Aanschaf
Auto aangeschaft voor 6600.
Staat van de auto:
- dealer onderhouden tot 160000.
- Daarna alleen bij APK en niet gedocumenteerd
Afgelopen zaterdag grondig in de garage bekeken.
Onderhoud binnenkort:
- Lekke schokbreker links, allebei vervangen
- Olie verversen
- Filters vervangen (olie, interieur, lucht)
- Lampje nummerbord
- Kleine beetje koelvloeistof bijgevuld en ruitenwissers bijgevuld.
In goede staat remblokken, remschijven, nieuwe banden achter, geen spelling op de wielen of aan de stangen. Geen erge roestplekken. Kleine lak beschadiging, binnenkort kijken in hoeverre die weg te kunnen poetsen.
Interieur vertoont wel wat 'serieuze' gebruikerssporen zoals slijtage aan de versnellingspook, wat vlekken in het interieur en klein gaatje in de stoel. Binnenkort allemaal even aanpakken en kijken naar het resultaat gaat worden
Rijgedrag is goed en sportief, wel wat nerveus maar ik ga er vanuit dat dit hoort bij de BMW.
Eerste KM en onderhoud gehad.
Ondertussen alle filters vervangen. Lekke schokbreker vervangen, er zaten ook 2 verschillende onder 1 op gas en 1 op olie, wat betekend dat er al eens 1 is vervangen. Nu een nieuw setje er onder gezet. Alles zelf gedaan maar wel een krappe 400 euro verder. Met name de schokbrekers waren een dure post.
Het interieur goed schoon gemaakt met een interieur reiniger, a 25,- euro. Wel goed droog laten worden.
Door het weer nog niet aan de buitenkant toe gekomen.
Al met al een goede auto en verder geen problemen. Rijdt lekker, wel heb ik bij een aantal dingen het vermoeden dat het niet helemaal lekker werkt.
Bv: de temperatuur sensor van mijn climate control meet niet helemaal juist. Binnenkort eens uitlezen.
Eerste onderhoudspuntje zullen de banden zijn die kunnen vooral voor niet zo lang meer mee. Dan ook meteen uit laten lijnen want heb het idee dat het een klein beetje trekt.
Ook wil ik eens kijken naar de versnellingsbak hij schakelt niet helemaal soepel. Kan zijn dat de rubbers versleten zijn.
APK en nieuwe banden
Inmiddels ruim 20K aan kilometers verder sinds mijn aanschaf in maart.
Tot nu toe nooit problemen gehad en ben er dan ook content mee dat de auto zo zonder problemen rijdt en goed is bevallen.
Net een APK gehad en op enkele kleine punten na was hij zo goedgekeurd.
Voor moesten er nieuwe banden op, nu run flat banden genomen, en achter gewoon mijn winter banden laten zitten. Daarnaast de auto opnieuw laten uitlijnen. Hij rijdt in de bochten, vooral op de snelweg, een stuk fijner.
Bij de APK kwamen de volgende punten naar voren:
- 2 kleine putje in het voorraam, dat wist ik
- rechts voor stabilisator stang zou wat spelling op zitten
- remblokjes voor bijna op, maar zit indicator op dus lekker wachten tot die gaat branden
- Remslangen voor zouden poreus zijn en binnenkort aan vervanging toe zijn
- remvloeistof 3% vocht bevatten
Ga de komende tijd minder rijden dus ben benieuwd of het de moeite waard is om de vaste kosten, diesel+ wegen belasting de auto aantrekkelijk houdt.
Winterbanden, brandstof filter
Nog steeds content met de auto.
Ik heb vier nieuwe winterbanden, met stalen velgen er ondergezet. Gezien de tempratuur was dit nog niet nodig, maar ik ga naar de alpen dus zal wel moeten. Totale set was 750 inclusief monteren, met continental winterbanden, beste ANWB test.
Dit maakt het wel lekkerder rijden. Met de banden die ik eerst had, winterbanden achter, runflat zomer voor was het toch een stuk minder rijden. Zeker de run flat maakte de auto gevoelig voor spoor vorming.
Ik moest de brandstof filter nog een keer vervangen. Helaas toen ik dit deed brak het tuitje van de voorverwarmer van de diesel filter af. Via een sloop, voor 4 tientjes een gebruikte kunnen krijgen want nieuw voor 250,- is toch wel een duur foutje.
Na de winter remblokken, schijven en olie vervangen.