BMW 118d High Executive (2004) #2

| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na een aanrijding met mijn Focus en een total-loss verklaring ben ik gaan kijken bij BMW. Vers in de showroom stond net de 1-serie.
Proefrit gemaakt en enorm enthousiast, wat een geweldige auto.
Na aardig wat wikken en wegen toch gekozen voor een 118d High Executive.
Als extra heb ik nog gekozen voor Climate Control, Sportstoelen, Professional Audiosysteem, extra speakers (met subs onder de voorstoelen), en Xenonverlichting.
Op een tientje na 40.000 euro.
Nu, na iets meer dan 2 jaar intussen de 100.000 gepasseerd en nog steeds is rijden in deze auto elke keer weer geweldig. Hoe deze auto zich gedraagt op de weg is als geen ander. Bochtenwerk is voor deze auto geen enkel probleem, en blijft ten alle tijde strak op het wegdek (af en toe met ingrijpen ESP).
Ik zal niet klagen over de ruimte, want die heb je in deze auto haast niet. Zelf heb ik een gezin met 2 kids, maar dat is elke keer weer tobben waar je spullen laat.
Als je al voor zo’n auto als dit kiest, moet je dit zeker niet doen wanneer je gaat voor een gezinsauto. Ik heb wel een BMW-Thule-Skikoffer, want zonder is vakantie gewoon geen doen. Mijn volgende auto zal groter van formaat zijn.
Toch wel een paar probleempjes gehad met deze auto:
Rond de 35.000 ging de complete airco kapot (en dat in de hele hete zomer van 2005)
Netjes gemaakt door dealer.
Bij de 60.000 piepende remschijven, dit werd steeds erger terwijl deze niet waren versleten. Ook netjes gerepareerd.
Bij kouder weer hebben de handgrepen van het portier de neiging om te blijven ’hangen’ en klikken niet terug als je het portier dichtdoet.
Handmatig even terugklikken voor je de deur dichtdoet.
De elektrische bediening van de bestuurderstoel is kapot geweest. Dit was het motortje wat defect was.
De laatste tijd (af en toe) problemen met 1 Xenonlamp (rechts) die bij optrekken aan en uit knippert. Hier moet ik nog naar laten kijken bij de eerstvolgende beurt.
Update 23-02-2007: 102.000km
Xenonlamp vervangen (hele unit). Volgens monteur zeer dure reparatie.
De lichtbundel is wel iets ’geler’ dan de andere lamp. Dat zal te maken hebben omdat de andere lamp al ruim 100.000km heeft aangestaan. (Rij altijd met licht aan)
Door pech heb ik intussen mijn 3e voorruit in gebruik, maar dat heeft verder niets met de auto te maken.
Verder een opmerking over het ’Condition Based Service’ programma. Telkens moet je naar de garage om tussendoor allerlei kleine reparaties uit te laten voeren. Dan weer remvloeistof, dan weer olie-service, allemaal kleine dingetjes die andere merken meenemem in de normale beurten. Voor mijn gevoel kom ik vaker bij de garage dan voorheen met andere merken.
Update 16-04-2007, 111.000km
De eerste warme (lees, hete) dagen van het jaar en wederom de airco stuk. Met 26 graden had de auto een uurtje in de zon gestaan. Wilde wegrijden maar het systeem bleef warme lucht geven door de ventilatie-openingen. Met een ARKO-systeem (Alle Ramen Kunnen Open) naar huis gereden en de dealer bezocht. Ik kan de eerstvolgende werkdag terecht voor reparatie.
Update 22-04-2007, 111.500km
Intussen weer gemaakt, auto twee dagen binnengestaan. Niet alleen de aanjager was stuk maar ook de aircopomp was aan vervanging toe(?). En dat na een goeie twee jaar?
Update 16-05-2007, 116.000km
Na eerder al een kleine storing, was het nu raak met de ruitenwisser.
Aan de voorzijde stopte de ruitenwisser spontaan met wissen. Best lastig in stortregen met een gangetje van 140. Noodstop gemaakt op de vluchtstrook. De wisser wilde niets meer doen. BMW Alarmcentrale gebeld, welke een reparateur stuurde die overigens snel aanwezig was (20 min). Na diverse keren auto starten sprong de wisser weer aan, en besloten om het toch maar te proberen om door te rijden en kijken of er sprake was van een eenmalig incident. Eenmaal op de A16 (nog geen 10km) verder hetzelfde probleem. Wederom een gevaarlijke stop moeten maken (zonder zicht), en voor mezelf besloten om niet meer door te rijden. Wederom Alarmcentrale gebeld en nu werd ik getakeld naar de dichtstbijzijnde BMW-Dealer. Dit was in Dordrecht, Dubbelsteijn waar mijn auto werd afgeleverd. In eerste instantie was er geen tijd voor reparatie/controle dus zou ik met een huurauto verder moeten.
Maar een monteur wilde toch even snel de auto uitlezen. Hij vermoedde een defect ruitenwisser-relais. Deze was niet op voorraad dus eventjes ’geleend’ uit een nieuw exemplaar. En zo waar, rij ik nu alweer een week met een werkende ruitenwisser.
Goeie actie van BMW Dordrecht !!
Update 01-11-2007, 141.000km
Na 3 jaar in deze auto gereden te hebben, heb ik hem twee weken geleden ingeleverd.
Hij is intussen vervangen door een Santa Fe en die zal ik ook uitgebreid gaan reviewen. In de laatste 25.000 km geen bijzonderheden of problemen.