BMW 118d Executive (2006) #3
Uitvoering | 118d Executive |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik lease de 118D nu meer dan 2 jaren naar volle tevredenheid. Souplesse van de motor is prima en het vermogen is ook voldoende, zeker in NL. Op de Autobahn wordt je wel eens ingehaald door grotere BMW’s, Mercedessen of Audi’s etc, maar je kunt toch goed meekomen. Topsnelheid heb ik 210 gehaald (in 5e versnelling) op de Autobahn, dus ruim hoger dan het boekje. Wat mij verder opvalt is dat deze BMW redelijk zuinig kan rijden, dat is niet iets wat je van een BMW verwacht. Bochtenwerk is prima, je kan lekker met snelheid bochten snijden. Ik heb eens een vervangende 318i gehad, maar daarin voel je niet de snelheidssensatie als in de 1-serie; ook het bochtenwerk is leuker in een 1-serie!
Comfort is redelijk, BMW is redelijk strak / sportief geveerd, in de binnenstad voel je de hobbels wel. Op de snelweg ligt hij zeer solide op de weg, zeker op hogere snelheid.
Interieur is prima afgewerkt, geen afwijkingen kunnen ontdekken. Er kunnen 5 mensen mee, maar voor lange ritten is het raadzaam om met 4 te reizen - alleen al vanwege de kleine kofferbak (je least / koopt deze 1 serie niet vanwege de baggagaruimte). Stoelen zitten comfortabel, reis van 10 uren is prima te doen.
Standaard business radio van BMW is een afrader. Neem meteen de optie voor een andere audio-installatie, want het geluid is echt beneden niveau. De speakers ONDER de voorstoelen is volgens mij een designfout die niet thuishoort bij een merk als BMW. Meer dan de helft van het geluid wordt tegengehouden door de zittingen en dat wordt niet gecompenseerd door de andere speakers (die overigens wel op de goede plaatsen zijn gemonteerd). Knoppen en handels zitten allemaal op een logische plaats, heel intuitief. De handle van de cruisecontrol is bijna identiek aan de handle erboven en dat geeft enige verwarring in het begin.
Krakende achterdeuren, is net hersteld en voorgoed verdwenen.