BMW 116i High Executive (2006)
Uitvoering | 116i High Executive |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Tja, de BMW 1-serie... Het is niet echt een bewuste keuze geweest, maar meer een tijdelijke noodgreep omdat ik toch van A naar B moest. In afwachting van een nieuw te bestellen auto, en ter orientatie op de automarkt, wilde ik graag eens in een BMW rijden.
Het werd uiteindelijk de 1-serie. Qua exterieur moet ik eerlijk bekennen dat het niet mijn type auto is. Ik vind 'm zelfs een beetje ordinair ogen, maar dat komt mede door de vrij brute uitstraling van koplampen, velgen, etc. Hij oogt dus bloedsnel.
Helaas is een 116i alles behalve snel. Al meerdere keren heb ik inhaalmanoevres gedaan met de billen tegen elkaar; oops... Heb je de auto eenmaal op toeren, dan is er niks aan de hand en heb je er, mede door de scherpe wegligging, een lekker scheurijzer aan. Toch schreeuwt de auto om maar pk\'s...
De afwerking is goed, geen rammeltjes en kraakjes. Wel laat de lak aan de binnenkant op sommige plakken los, opmerkelijk. De keuze voor materialen is duidelijk van 2006 (harde plastics) en wat dat betreft ben ik misschien dan ook wel iets verwend.
Vooraf maakte ik me sterk zorgen over de kwaliteit van de stoelen. Terecht, zo bleek achteraf. Tot op heden heb ik nog steeds niet de beste zitpositie gevonden en met name de steun onderin de rug mag geen naam hebben. Ik realiseer me dat dit heel persoonlijk is, maar toch belangrijk als je veel km\'s rijd.
Last but not least: een brandstofverbruik van 1:11 vind ik niet echt meer van deze tijd.
Kort samengevat:
- Met pech langs de snelweg gestaan. Auto drie dagen kwijt geweest. Lambda-sonde vervangen door garage. Kan gebeuren.
- Auto slaat met regelmaat af bij stationair draaien. Oorzaak vooralsnog onbekend.
- Stuur al 'kaal'. Verf bladdert los.
- Motor vastgelopen. Einde verhaal.
Update 1 december 2008
- Auto slaat nog steeds met regelmaat af bij stationair draaien.
- Auto afgevoerd naar de garage. Liep op twee cylinders. Intussen zijn alle cylinders vervangen, is alles opnieuw afgesteld. Kostbaar grapje en zou m.i. zeker niet moeten mogen bij een auto van 2 jaar oud.
Update 5 december 2008
- Auto gisteren teruggekregen. Rijdt aanmerkelijk beter dan de afgelopen 10.000km.
Update 8 december 2008
- Pech onderweg. Auto ging niet meer harder dan 140km/u. Veel geratel onder de kap, snelheid viel weg en auto viel uit. Klonk allemaal niet echt goed. Auto afgesleept naar dichtsbijzijnde garage. Wachten op nieuws.
Update 16 december 2008
- Motor vastgelopen. Reparatie is mogelijk, maar kosten zijn fors. Derhalve heeft leasemaatschappij besloten om afscheid te nemen van de auto.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee