BMW 116i (2005) #3

BMW 116i (2005)
BMW 116i (2005)BMW 116i (2005)BMW 116i (2005)BMW 116i (2005)BMW 116i (2005)BMW 116i (2005)BMW 116i (2005)BMW 116i (2005)

Uitvoering116i
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2019

Mijn eerste auto

Nadat ik 18 was geworden en eindelijk legaal rond mocht rijden in de Kia Picanto van mijn moeder was ik als autogek toch wel op zoek naar een eigen auto. Een vriend van mij reed een BMW 116i en dit vond ik toch wel een hele mooie auto, relatief goedkoop, super wegligging, en gewoon een echte BMW! Alleen vond ik het vermogen van de 1.6 toch iets te weinig voor zo'n 1-serie en ben ik samen met een bekend autobedrijf in de buurt op zoek gegaan naar een 118i of 120i. De 120i's vielen eigenlijk al snel af omdat er binnen mijn budget weinig goede auto's te vinden waren. Op zoek naar een 118i dus, verschillende advertenties bekeken maar niks gevonden wat echt iets zou kunnen zijn. Toen werd er toevallig een BMW 116i ingeruild bij het autobedrijf waarmee ik naar een 118 aan het zoeken was. In eerste instantie was ik niet echt overtuigd van de 116 omdat het toch wel een trage 1.6 was, maar na een proefrit te hebben gemaakt was ik toch wel verliefd, het was gewoon nog een hele nette en onverprutste auto. Het vermogen maar voor lief genomen en op een zonnige woensdag 1 mei kon ik de mooi gepoetste BMW 116i in ontvangst nemen. Mijn eerste auto!

Ervaringen

Wat een top auto is dit! Hij stuurt sportief, ligt als een kart op de weg en rijd gewoon als een echte BMW. Ondanks dat dit de meest simpele uitvoering is met weinig opties is eigenlijk het enige wat ik mis het vermogen. De 1.6 is een hele fijne motor maar met 115 pk toch wel te licht voor de 1-serie. Met mijn sportieve rijstijl en vrijwel alleen maar korte ritjes ligt het verbruik wel redelijk hoog, meestal zo rond de 9L/100 KM. Hij is opzich redelijk vlot en loopt zonder problemen tot boven in de toeren maar het is absoluut geen racemonster. Topsnelheid is nog best prima met een 210 KM/H op de teller. Waar ik eerst ook nog wel Audi fan was is BMW nu toch wel echt mijn favoriet.

Problemen

Op een hete zomerdag stapte ik in de auto en hoorde ik een krakend geluid waarna de airco er mee ophield. Gelijk door gereden naar de garage en daar bleek dat de aircopomp was overleden. Gelukkig had ik nog BOVAG garantie en is deze volledig onder garantie vervangen waarna ik weer een ijskoude airco had! Verder heb ik in de maanden dat ik de auto in bezit heb gehad nooit een probleem gehad. Top ding!

Aanpassingen

De volledig originele look van de auto vond ik toch een beetje te degelijk en het had een wat verouderde uitstraling, in de eerste week dat ik de auto had heb ik dan ook gelijk de nieren hoogglans zwart gespoten. Een aantal weken later heb ik de ramen achter laten blinderen met 15% lichtdoorlaatbaar folie, vooral om de looks maar ook omdat er dan minder makkelijk naar binnen word gekeken.

Op Marktplaats kwam ik toevallig een setje blackline LCI achterlichten tegen, dit veranderde de looks van de auto echt en het gaf hem een veel jongere uitstraling. Doordat alles nu zo ongeveer zo goed als zwart was wou ik eigenlijk ook een setje hoogglans zwarte velgen halen om de complete blacked out look af te maken. Echter vond ik de vorm van de originele velgen ook wel mooi en heb om nou honderden euro's uit te geven aan velgen werd me ook een beetje te gek, dus heb ik een paar bussen plasti dip gekocht en de velgen zelf gespoten. Het resultaat was echt beter dan verwacht en daarom ook gewoon dit setje velgen gehouden.

In het interieur heb ik ook nog een aantal delen carbon gewrapt voor een wat sportievere uitstraling.

Verkocht

Na zo'n 9 maanden en 10.000 KM heel veel plezier te hebben gehad met deze auto is hij verkocht.. Als autoliefhebber ben je toch altijd aan het kijken naar wat anders dus heb ik de BMW te koop gezet met de gedachte van; voor het juiste bedrag mag hij weg en dan komt er weer wat anders leuks. Dat juiste bedrag heb ik ervoor kunnen krijgen en zo kwam er een einde aan dit avontuur.

De 1-serie was echt een top auto en nu ik zonder auto zit merk ik toch wel dat ik het heel jammer vind dat die weg is. Ik heb momenteel niet per se een auto nodig en ben dus rustig aan het rondkijken voor wat nieuws, de volgende gaat waarschijnlijk een E92 Coupé worden...

7,5

PRIVATE LEASE BMW 1-serie