Audi S4 Avant 4.2 quattro Pro Line (2005)

Audi S4 Avant 4.2 quattro Pro Line (2005)

UitvoeringS4 Avant 4.2 quattro Pro Line
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2022

1e indruk na 10000km en 10 mnd

Na enige twijfel, dan toch de knoop doorgehakt toen de kans zich voordeed om deze absolute ,,jongensdroom, en rijdersauto , te kopen
We schrijven 26 November 2022
ik sta met de (particuliere,) verkoper voor de Audi S4 Quattro Avant (B7)
en heb zojust deze auto gekocht
Inmiddels ben ik 10 maanden en (bijna) 10000km verder
Hier een korte impressie van mijn ervaringen,kosten etc
mijn 1e ,,daad,, 4x nwe Michelin CrossClimate2 all-seasons banden laten monteren ( oude (zomerbanden waren glad, en tevens goed voorbereidt de winter in, en geen banden-issue met de aankomnde APK )
tevens voor&achter v.v. nwe (Bosch) ruitewissers
Maart 2023 : long life service bij dealer
April 2023 : auto APK (goed)gekeurd met 1 aandachtspunt ( kleine olielekkage )...
Mei 2023: olielekkage laten fixen +complete reiniging motor(compartiment)
Heden: 28 September 2023
Rij nu 10 mnd in deze geweldige auto
en ben bijna 10000km verder
Wat een absoluut genot om in deze V8 allrad V8 met 344 pk rond te rijden
werkelijk ELKE seconde een big ?
met een redelijk rustige rijstijl red ik ik een gemiddelde van 1:10 niet slecht
maar ja, soms wordt je rechtervoet spontaan wat,, zwasr,, vooral als je de automaat in de ,,S,, stand zet
tot op heden een waar genot, deze auto, welke in mijn ogen ALLES heeft wzt je van n auto kan/mag verwachten..en..meer
deze avant heeft meer dan genoeg ruimte, alle luxe, en..typisch Duitsch
werkelijk ELKE functie op en aan deze auto doet zijn werk fantastisch, van het ontwasemen vd ruiten, de aut, airco, t/m de ruitewissers, het boterzacht schakelen vd aut, en de F1,flippers indien je zelf wil schakelen
de stuurbekrachtiging , de pure power van het machtig mooi klinkende V8 blok
zijn er dan ook MIN-punten?
ja..en nee
dwz de bekende ,,achilleshiel , is uiteraard de distr.ketting
Als deze rateld, moet ie vervangen worden, en dit is n ddure grap
ook algemeen bekend zijn div.(kleinere) olielekkages ( waaronder diie ik heb laten fixen bij de dealer)
Echter kom jje een exemplaar tttegen met een GOED/NIET ratelende ketting en zonder verdere lekaages..dan heb je een droom van n auto ,welke nu langzaam ook in prijs stijgt ( de RS serie is niet meer te betalen, en de nog resterende S4's met (relatief ) weinig km..worden zeldzamer
Ik ben zelf de 3e eigenaar, en nu staat de km teller op 153000 (en n beetje)
dus, binnenkort mag ie naar n niiieuw baasje /liefhebber
zal wel met pijn in hett hart zijn
Maarrr , gelukkig heb ik de foto's en video's dan nog ??