Audi Q7 3.0 TDI 240pk quattro Pro Line + (2010)

Uitvoering | Q7 3.0 TDI 240pk quattro Pro Line + |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Wat n auto!
Na met veel plezier 1.5 jaar in een Cayenne te hebben gereden, noopte brandstofprijzen tot een diesel. Het werd een X5, maar eegens kon ik niet mijn draai vinden.. Dus de opvolger zou een Q7 worden. Na een korte proefrit was ik er uit. Wat een auto! Heerlijk ruim, geweldige stoelen en geweldig sturen! En dankzij de luchtvering heel comfortabel.
Niet de goedkoopste
Een nieuwe compressor was een domper op de rekening, maar dankzij wat zoeken, was de schade op 1000 euro te houden.
Daarnaast een koelvin die steeds bleef draaien, waardoor de accu leegtrok.
Probleem met het roetfilter, maar software aangepast en hij is weer als nieuw.
Blijft geweldig rijden!
Software aangepast
Problemen met een vin die bleef draaien, brachten mij bij een specialist, die dat softwarematig heeft opgelost. Ook gelijk laten chiptunen van 240 naar 300 pk.
Wat een verschil! Vanaf 100 naar 190 km/u is in een zucht geklaard! En gewoon in elk toerenbereik zo soepel!
1,5 jaar verder
Inmiddels op 215000 km. Verbruik is 1:11 3 bij mooi stevig rijden. Niks mis mee!
Onlangs een storing gehad in de versnellingsbak, maar met een nieuwe ,,transmission cooler valve" was het probleem opgelost. Kosten inclusief nieuwe koelvloeistof nog geen 300 euro. Verder rijdt hij nog steeds geweldig!
Afscheid
Bijna 15 jaar oud, maar nog steeds een dijk van een auto. Gemiddeld verbruik 1:11
Maar toe aan iets anders. Dag Audi..welkom BMW!
Eindoordeel: Hij is groot..nee hij is enorm.. Hij is comfortabel en na tuning nog soepeler.
200 km/u is comfortabel rijden en je stapt na uren fit uit. Verbruik van 1:11 is zeker acceptabel en op wat kleine dingen na, zeker betrouwbaar.