Audi Q3
Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3Audi Q3

Gebruikersreview

Audi Q3 e-hybrid S edition (2026) #2

UitvoeringQ3 e-hybrid S edition
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Slechte ervaring met nieuwe Audi – al na 2 weken

ecent heb ik mijn nieuwe auto opgehaald. Wat betreft het uiterlijk ben ik zeker tevreden – vooral in de S-Line uitvoering ziet de auto er strak en sportief uit. Aan de buitenkant dus absoluut niets te klagen.
Het interieur voelt naar mijn mening iets minder premium dan je misschien zou verwachten van een auto in deze klasse. Maar dat blijft uiteraard persoonlijk en over het geheel genomen was ik gewoon blij met de auto.
Helaas begonnen de problemen al vrij snel…
Na ongeveer twee weken, met nog geen 1500 km op de teller, startte de auto helemaal niet meer en bleek deze volledig leeg te zijn. Contact opgenomen met de mobiliteitsservice, maar dit kwam vooral neer op een callcenter dat de melding aanneemt en doorzet. Technische kennis leek daar niet aanwezig.
Uiteindelijk kwam er een berger ter plaatse die de auto met een booster weer aan de gang kreeg. Voor hem was het daarmee opgelost, maar mijn vertrouwen in de auto kreeg op dat moment al een flinke deuk. Vanuit Audi zelf bleef het daarna stil.
Twee weken later speelde exact hetzelfde probleem opnieuw. Wederom een volledig lege auto en weer door dezelfde procedure heen. Dit keer liep het nog stroever:

Audi zelf gaf geen directe ondersteuning
De dealer waar de auto is aangeschaft zit ver weg (bepaald door de leasemaatschappij)
De lokale dealer verwees mij eerst terug naar de mobiliteitsservice

Die mobiliteitsservice schakelde vervolgens weer een externe partij in (wegenwacht), die de auto opnieuw startklaar maakte, maar verder niets kon betekenen.
Na aandringen heeft de lokale dealer de auto uiteindelijk toch in behandeling genomen en kijken ze er nu naar.
Al met al een erg vervelende ervaring met een splinternieuwe auto. Zeker bij een premium merk als Audi verwacht je dit simpelweg niet – niet qua betrouwbaarheid, maar zeker ook niet qua service en ondersteuning. Het gevoel van “van kastje naar de muur gestuurd worden” is bijzonder frustrerend.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee