Audi A8 4.2 quattro Lang Pro Line (2004)

Audi A8 4.2 quattro Lang Pro Line (2004)

UitvoeringA8 4.2 quattro Lang Pro Line
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005

EXTERIEUR: foto’s zeggen meer dan woorden... ;-)

INTERIEUR:
Super afwerking, groot bedieningsgemak. Naar mijn mening is het MMI-systeem stúkken beter bedienbaar en gebruikersvriendelijk dan het I-Drive-gebeuren van BMW..

HET RIJDEN:
Sinds ik voor deze baas werk heb ik een kleine 85000 kilometer met de auto gereden en van de ’grote 4’ (Audi A8, BMW 7-serie, Mercedes S-klasse en VW Phaeton) vind ik dit model nog steeds het mooiste.. Qua rijden is ’ie super als ik er (sporadisch) alleen in zit, om iemand in te ’chaufferen’ geef ik de voorkeur aan de S-klasse en de Phaeton, want die zijn echt ontworpen op het ’in alle stijl en comfort vervoeren van een VIP’, terwijl de A8 en de BMW 7-serie weer meer ’Freude am Fahren’ bieden.
Maar verder geen klacht van mijn lippen: wie ben ik om te klagen als ik voor mijn werk in zo’n geweldige auto mag rijden! :-)

Behalve een aantal keren storing aan het Easy Entry-systeem (hopelijk plaatsen ze de knopjes volgende keer aan de zijkanten van de portiergrepen in plaats van er bovenop, dat scheelt een hoop storingen door (regen)water!), geen noemenswaardige problemen..

UPDATE 10/01/2013: Inmiddels alweer aan de 2e A8 bezig na deze "summier gereviewde".. Blijkbaar was het bekend bij Audi dat de hierboven vermelde knopjes vaak storing gaven, want dat is gelukkig in de huidige versie van de A8 opgelost.. Momenteel mag ik de baas rondrijden in een A8L 4.2 TDI uit september 2011.. Geen straf! :-)