Audi A6 Avant 2.7 TDI quattro Pro Line (2006)
Uitvoering | A6 Avant 2.7 TDI quattro Pro Line |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sinds april 2007 in het bezit van een atlasgrijze A6 avant 2.7 tdi Quattro aut.
Ik heb de auto in Duitsland gekocht bij een Audi-dealer en zelf ingevoerd in Nederland. Was voor mij de eerste keer maar ging allemaal erg gemakkelijk.
Het is een volle uitvoering met o.a. de volgende opties:
Volterra leder, DVD navigatie, geïntegreerde telefoon, cd-wisselaar, bi-xenon, lichtpakket, schuifdak, MMI high, multifunctioneel stuur, blanke sierlijsten, verwarmde voorstoelen en parkeersensoren.
Momenteel staat de auto bij de Audi dealer voor de montage van een afneembare trekhaak en voor ABT tuning, waarbij de prestaties naar 450 nm en 230 pk zouden moeten gaan. Ben erg benieuwd naar het resultaat.
Daarnaast nog wat zaken in bestelling staan, zoals een S6 gril en een entertainment systeem, waarbij er 2 schermen in de hoofdsteunen worden ingebouwd. Hierop aangesloten een 10 dvd-wisselaar en een playstation 2, zodat de kinderen op lange ritten ook iets te doen hebben.
Momenteel zitten er 16’ velgen onder, maar ook hieraan zou ik nog wel iets willen doen, ben er alleen nog niet uit welke velgen het zouden moeten worden. Suggesties zijn welkom.
De auto rijdt voortreffelijk. Ik reed voorheen in een A6 2.4 v6 130kw van oktober 2004. Ook dit was een automaat, maar de rijeigenschappen van deze diesel zijn zoveel beter. De 2.4 is hierbij vergeleken erg nerveus.
Heb tot op heden ongeveer 4.000 km met de auto gereden en (uiteraard) hebben er zich geen problemen voorgedaan. De automaat is perfect, de motor erg soepel en stil en het comfort is geweldig. De ABT tuning laten uitvoeren omdat ik bij lage toeren toch wat trekkracht mis. Een luxeprobleem, ik weet het, maar toch.
Het verbruik in de stad is ongeveer 1 op 8, niet weinig maar voor een auto van dit gewicht met 4wd niet schokkend. Op snelwegritten gaat het verbruik al snel naar de 1 op 16 à 17. De dvd-navigatie werkt erg gebruiksvriendelijk en zeer snel. Heb alleen nog geen Nederlandse versie. Weet iemand of deze leverbaar is?
Zodra de auto terug is, zal ik een update geven over de prestaties. Heb er op internet nog geen cijfers over kunnen vinden voor wat betreft acceleratietijd en topsnelheid dus ben erg benieuwd.
’Update 8 juni 2007’
De auto op 6 juni ’s ochtends terug van de dealer. Afneembare trekhaak gemonteerd en de chip door ABT onderhanden genomen.
Heb er nu zo’n 400 km opzitten, en ik moet zeggen dat ik zeer teleurgesteld ben in het resultaat van de tuning. Ik merk er eigenlijks (bijna) niets van. Een vermogensstijging van 50 pk en een koppelstijging van 70 nm zou mijns inziens toch duidelijk merkbaar moeten zijn, maar de stopwatch liegt niet zou ik zeggen. Ik kom niet sneller van 0-100 dan de fabriek opgeeft. Hiervoor heb ik niet zoveel geld uitgegeven.
Er werd me verteld door een kennis van een kennis dat ik het ESP moest uitzetten, dus dit ook gedaan, alleen springt deze volgens mij automatisch weer aan vanaf 30 km/u. Ik ga in ieder geval terug naar de dealer, want dit kan de bedoeling niet zijn.
Ondertussen wel de S6 gril gemonteerd (nog even zonder logo, want dit was ook S6, en dat gaat me toch echt te ver op een diesel). Persoonlijk vind ik het een enorme vooruitgang. Heb even wat nieuwe foto’s geplaatst.
Update 2 juli 2007
Ondertussen 2 keer teruggeweest naar de dealer. 1 keer een defecte smoorklep (wat dat ook moge zijn), en één keer ivm wegvallen vermogen. Weer iets in de klep.
Dit zou volgens de dealer een oorzaak kunnen zijn voor het niet merken van de tuning.
Allemaal vlot gerepareerd, maar nog steeds merk ik niets van de tuning.
De afneembare trekhaak (origineel dealer gemonteerd, merk Westfalia, werkt naar behoren, geen probleem met grote aanhangers. Alleen de stekker hangt er los bij, slordigheidje van de dealer bij montage.
Ook nieuwe velgen, recent model S8, in de maat 18 inch, met 245-40 ContiSport banden. Ben er erg blij mee. Alleen moet de auto nu eigenlijk weer wat worden verlaagd ivm (mijns inziens) teveel ruimte tussen wiel en wielkast.
Slordigheidje van de dealer om vooraf vergeten te zeggen dat de bandenspanningssensor nu niet meer werkt, dus ook hiervoor moet ik weer terug om de sensoren uit de oude velgen om te laten zetten.
Ook de strook tussen de uitlaten is ondertussen in kleur gespoten.
Was een optie met het monteren van de trekhaak, maar bleek achteraf niet mogelijk bij de dealer (???). Dus naar een scahdehersteller gereden (ook eigendom van PON!!) en het daar maar laten doen.
Qua rijden is het nog steeds helemaal top. Ben erg tevreden.
Heb een lange vakantierit voor de boeg, dus ik kijk er al naar uit.
Ik hou jullie op de hoogte.
Geen problemen.