Audi A6 Avant 2.7 TDI quattro (2007)

Audi A6 Avant
Audi A6 AvantAudi A6 AvantAudi A6 AvantAudi A6 AvantAudi A6 AvantAudi A6 AvantAudi A6 AvantAudi A6 AvantAudi A6 - interieurAudi A6 - interieur

UitvoeringA6 Avant 2.7 TDI quattro
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2008

Nieuwe A6 met meer vermogen

Na een zware aanrijding waarbij mijn 2 jaar oude A6 total loss raakte, moest ik na mijn revalidatie van een half jaar een andere auto kopen. Tijdens mijn half jaar thuis heb ik wel de tijd gehad om naar een andere auto te zoeken. Ik vond het niet erg om bij te leggen op mijn nieuwe auto, want ik wilde graag weer wat "meer auto" dan een handgeschakelde tweeliter.

De kandidaten:
Volvo XC70 D5 geartronic 2008:
+ het nieuwe model is erg mooi
+ heb goede Volvo ervaring, heb ook nog een 240 die ik in 1992 kocht
+ ruimte kofferbak en interieur
- ongemanierde D5
- trage automaat
- Volvo navigatie
- heb liever iets Duits...
Mercedes-benz E-klasse estate 300 CDI bleuetc 2008:
BMW 530d touring 2007
+ geweldig snel
+ goede automaat
+ comfort
- imago van BMW's van de vorige generatie
- niet helemaal mijn smaak...
- I Drive ( vind ik persoonlijk niks)

Uiteindelijk werd het dus een Audi A6 2.7 TDI Quattro uit 2007
+ luxe
+ fijn navigatiesysteem
+ motor
+ net als de Volvo 4WD
+ goede ervaringen met Audi
- ... ... ...

Mijn 4e A6 al, of eigenlijk mijn 5e, want ik heb ook een 100 gehad.

Fijn om weer automaat te rijden, dat had ik wel gemist!
De A6 is zwart, met de interieurkleur bruin, echt iets moois om te zien!

Opties onder andere:
- S- Line in en exterieur
- adaptive air suspention
- navigatie MMI
- bruin leder
- electrische stoelverstelling rechts en linksvoor
- panoramadak
- stoelverwarming
- vastzetsysteem avant
- electrische trekhaak
- parkeercamera
- parkeersensoren voor en achter
- electrische achterklep

Binnenkort meer rijervaringen...

Terug van wintersport

Net terug van onze kerstbreak in Oostenrijk weer terug in Nederland.
Het is echt een plezier om in deze auto te mogen rijden, ook voor de passagiers. Stoelverwarming is ook een gemis geweest in onze vorige auto. 4WD is in combinatie met winterbanden heel fijn, je voelt niet dat je in de sneeuw rijdt...

Problemen:
- rotorblad motorkoeler afgebroken. Kosten: €950

Binnenkort meer review!

Na de zomer

dan is het weer augustus... Wat is het toch een fijne auto!
We zijn van de zomer met de auto + caravan naar zuid Frankrijk geweest. Met een caravan erachter, in de bergen is de auto in zijn element. Dat merk je echt! Je voelt m' gewoon niet erachter hangen!
We hebben er wel voor gekozen om DVD schermen achter in laten bouwen. Dat werkt beter dan al die draden van de schermen die je zelf op moet hangen, kost wel wat...

Problemen:
- slangetje losgelaten bij het remvloeistofreservoir, hij remde niet meer...
Kosten: €650
- knopje van het muziekvolume op het stuur kapot
Kosten: €125

Nog steeds voldoet de auto heel goed, volgend jaar wordt 'ie 5 en dan komt er een andere... Heb nu een Volvo XC70 D5 uit januari 2011 gezien, echt een gave auto, ga volgende week proefrijden!

Opvolger?!

Aangezien ik een Lexus ga leasen, mag mijn vrouw in de Audi gaan rijden. Nu denken wij erover om nog een SUV te kopen, omdat mijn vrouw liever hoog zit... De mini gaat weg omdat er toch nooit iemand in rijdt (mijn vrouw pakt meestal de 240)...

Kansmakers:
(Geen SUV:) Renault grand espace 3.5 V6 uit 2010

Audi Q5 2.0 TDI automaat uit 2009

Volvo XC90 D5 automaat uit 2009

Mercedes-benz ML 280 CDI uit 2007

Range Rover sport 2.7 TDV6 uit 2007

Graag hoor ik jullie mening, budget is 45.000 dus andere hoge auto's zijn welkom!

Er is een opvolger!

we hebben een waardige opvolger gevonden voor onze A6!
Het is de Mercedes-benz ML 350 CDI geworden van januari 2010. Weliswaar met 125.000 kilometer gereden wat een minpuntje voor ons was... In eerste instantie gingen we naar Ruttchen voor een 280 die er stond, uit 2006 met bijna 57.000 kilometer gereden. Hij reed super! Toen we terug kwamen waren ze net met een zwarte ML bezig, die mijn vrouw en ik allebei heel mooi vonden. We dachten alleen dat hij buiten ons budget viel vanwege het bouwjaar 2010. "nee hoor meneer, hij gaat voor iets meer dan de 280 mee!" werd ons verteld. De kilometerstand viel wel tegen, maar ja, het is echt een super mooie auto! Na de proefrit waren we helemaal overtuigd, en we hebben hem dan ook gekocht!
Hij is zwart met beige lederen bekleding en alle opties!

Vrijdag mogen we hem op gaan halen, we hebben er zin in!
Oh ja, maandag vertrekken we (mijn vrouw en ik samen) in de nieuwe auto naar de Ardennen, waar we de terreinvaardigheden ook op de proef zullen gaan stellen!

Hopelijk dat de kilometerstand van de A6 nog op de 90.000 zal springen deze week! Waarschijnlijk kon hij trouwens meteen doorverkocht worden!

We hebben met de A6 3 jaar probleemloos kunnen rijden, en we hebben veel leuke dingen met hem meegemaakt!

bedankt A6! bedankt!

over een uurtje stap ik in de auto naar Ruttchen om de ML op te halen.
De A6 breng ik dan dus weg, maar geen zorgen, hij heeft al een nieuw baasje!

We hebben echt veel plezier gehad van deze luxe, ruime en veilige auto gehad. Het is ook een echte aanrader!

Ik heb gisteren de 90.000 kilometer nog gehaald, ook weer in alle comfort...

Ik wil onze geweldige A6 bedanken voor al het plezier dat we met hem gehad hebben. Veel vakanties, tripjes en ritten hebben we zonder al te veel problemen met hem gereden. 80.000 kilometer in 3 jaar, het is wat!

We gaan even sparen, dat we over een paar jaar een Q7 kunnen kopen, want Audi is toch wel ons merk.

PRIVATE LEASE Audi A6