Audi A6 2.7 TDI Pro Line (2007)
| Uitvoering | A6 2.7 TDI Pro Line |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 8 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Op 2 maart 2007 werd de bestelde A6 2.7 TDI H6 Proline Business edition met zakenauto van het jaar-pakket door de dealer netjes voor de deur afgeleverd. Na een eerste weekend rondtouren moet ik zeggen dat ik enorm onder de indruk ben van de auto. De souplesse, de trekkracht, het gemak waarmee hij rijdt zijn zonder meer indrukwekkend.
Wat zit er allemaal op en aan:
Proline Business met MMI plus, DSP-soundsysteem, CD-wisselaar, Navigatiesysteem, multifunctioneel stuurwiel, alarm en telefoonvoorbereiding, Lederen bekleding (die begin april ingebouwd wordt, amarettobruin) en lichtmetalen velgen (auto van het jaar pakket),Adaptive cruise control, Adaptive light met Xenonplus verlichting, sideguard, Audi parking system advanced (met optische weergave in MMI-display), Electrisch inklapbare buitenspiegels dimmend, Solar-zonnedak, Blanke sierlijsten, Neerklapbare achterbank, Volautomatische comfort airconditioning, Bagageruimtepakket, Wortelnotenhouten inleg, automatisch openend kofferdeksel, lichtpakket, opbergpakket, stoelen voor verwarmbaar, electrisch verstelbare stoelen met memory, navigatiesysteem met DVD
Al met al een vrij complete auto.
Een eerste indruk:
Opbergpakket is NIET noodzakelijk. De kleine opbergvakjes bij de voorstoelen en de netjes in de achterbak zijn leuk, maar dat kan ook op andere manieren voor dat geld.
Het advanced parking systeem is geweldig. je ziet precies wat er zich achter het voertuig afspeelt en kunt vrij nauwkeurig zien waar je gaat inparkeren. Wennen om vooruit op een scherm te kijken terwijl je achteruit beweegt. Dat je via MMI de gehele instelling van het systeem zelf kunt beinvloeden en naar wens kunt instellen is ook goed. Iedereen heeft daar toch ook eigen ideeen en voorkeuren bij.
Het navigatiesysteem werkt goed. DVD is snel en het werken met kaarten is voor een visueel ingesteld mens een verademing. Mijn ’werkgeversauto’ heeft navigatie in de radio met pijltjes. Werkt ook prima, maar dit is overzichtelijker.
Adaptive cruise control is zeker een aanrader. Weliswaar duur maar een hele verademing op de snelweg. Het systeem meet afstand tot voorligger en remt actief mee.Snelheid instellen en rustig ’meecruisen’ met de stroom waarbij de auto zelf bewaakt hoe snel verantwoord is en zelf accelereert naar de ingegeven snelheid zodra er ruimte voor is.
DSP sound is goed. Na een Ford Mondeo van 7 jaar oud met de toenmalige techniek is dit een hele vooruitgang. Vooral het geluid achterin is een hele vooruitgang in vergelijking met onze vorige auto.
Zoals gezegd wegligging, acceleratie en comfor zijn buitengewoon. Ik verheug mij op vele hopenlijk schadeloze kilometers.
Ik probeer regelmatig te updaten en zal binnenkort een poging doen foto’s toe te voegen.
Rijeigenschappen
Na een eerste 1700 km een korte impressie van de rijeigenschappen. De A6 ligt geweldig op de weg en is ook bij redelijke snelheden (al te hard kan nog niet) niet gauw uit koers te krijgen. Hij stuurt licht maar nauwkeurig.
De trekkracht in de eerste 3 versnellingen is geweldig. De eerste versnelling moet al gauw opgeschakeld worden naar 2 of 3 denk je, maar als je dan kijkt rij je ook als snel 40 km.h in z’n 1. Op de snelweg is cruisen met normale Nederlandse snelheden (120-140 km/h) buiten de files goed te doen. Op de snelweg, eenmaal in de 6e versnelling aanbeland, is er genoeg power om door te trekken indien nodig en kan de auto ook lui gereden worden. Hij pakt bij lagere snelheden gewoon goed en adequaat op.
Binnen in de auto kun je, ook bij hogere snelheden een gesprek op een normale toon voeren. Met andere woorden de geluidsisolatie is goed. Ik weet dat je voor een dergelijke prijs ook wel iets mag verwachten maar het is goed om te constateren dat het ook zo is. In vergelijking met mijn oude Mondeo is het in ieder geval een wereld van verschil.
Al met al zijn de eerste kilometers enorm goed bevallen en zijn de rijeigenschappen uitstekend te noemen.
1e update 23.000 km augustus 2007
Ik blijf enthousiast. Ik ben met de auto onder andere 4 weken naar Scandinavie geweest en hij heeft mij geen seconde voor verrassingen gesteld. Enorme trekkracht in de bergachtige omgevingen, adaptive cruisecontrol maakt dat je als chauffeur ook zelf iets relaxter om je heen kijkt, soupel te rijden. Kortom een ideale reisauto voor een gezin met 2 kinderen en de bijbehorende bagage.
De auto is voorzien van veel opties en ook daarover ben ik nog steeds zeer tevreden. Schuifdak met zonnepanelen zorgt voor aangenaam klimaat tijdens warme dagen, airco doet zijn werk snel en adequaat, DVD-navigatie vindt het merendeel van de vaak kleine gehuchten, ook in Noorwegen. Met andere woorden geen klachten, geen tegenvallers en nog steeds razend enthousiast.
2e update februari 2008
De Audi heeft inmiddels ruim 48.000 km gelopen en voldoet perfect. Het is en blijft een geweldige reisauto. Auto schakelt nog steeds soepel, kent ook bij wegrijden in de ochtend geen problemen en ligt als een betonblok op de weg.
Eerste beurt gehad bij dealer en ook daar geen bijzonderheden geconstateerd.
Geen, ook niet na 23.000 km. Alles werkt zoals het zou moeten.
Ook versnellingsbak en koppeling doen tot nu toe onberispelijk hun werk.
februari 2008
Geen problemen. Werd er gisteren wel op gewezen dat er condens in de achterlichtunits zit. Zal de dealer vragen die netjes te vervangen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Blue Monday: vier verre van saaie auto's voor minder dan €10.000

Audi A6 2.7 TDI Business - 2006 - 1.038.000 km - Klokje rond

Audi A6 3.2 FSI quattro (2006)

Test: Honda Legend 3.5 - Audi A6 3.2 FSI quattro - Lexus GS 300