Audi A6 2.0 TDI (2005)
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand laatst | 0 km |
De reden voor de aanschaf was uiteraard de emotie: de mooiste sedan van dit moment. De Avant vind ik minder, persoonlijk.
Het meest positieve is wel het interieur (uiteraard). Perfect afgewerkt én het MMI (plus) systeem voldoet.
Veel instelmogelijkheden, al zullen die meestal éénmalig worden ingesteld.
De wegligging (met 18’ RS4-imitatie-velgen), mét standaard onderstel is zowel stug als comfortabel. Zoals uit de meeste test ook blijkt, is deze auto van begin af al redelijk stug (stugger dan mijn sportline, mét sportonderstel).
Het meest iritante, is de auto-start-sleutel ding.
Iets wat bij de Audi 50 al perfect werkte, is nu high-tech gemaakt. Als je namelijk de sleutel omdraait, dan start de auto vanzelf (dus zonder de sleutel vast te houden). Waarom? Geen idee. Nadeel is echter dat hij continu (tijdens het starten uiteraard) vraagt om de koppeling in te trappen. Ook als die al ingetrapt is. Dus loslaten, intrappen én opnieuw proberen. Vele start-volgorden geprobeerd, maar niets werkt voortreffelijk.
Verder heb ik de A6 de eerste 3000km ongetuned gereden en daarna getuned naar 170pk (via PON, dus mét garantie).
Ook ongetuned heeft deze auto genoeg vermogen (meer is natuurlijk altijd beter). Ik vond het mem niet veel trager dan de passat, ondanks de mindere pk’s én het hogere eigengewicht.
Verbruikgegevens: ongetuned 7l/100km, getuned 6,7l/100km
Ik rij veel snelweg km’s, meestal iets te snel..
Dus al met al geen 10, maar wel een 9.
Enkel wat problemen met de brandstofmeter. Stekker zat los. Verder alles probleemloos.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Blue Monday: vier verre van saaie auto's voor minder dan €10.000

Audi A6 2.7 TDI Business - 2006 - 1.038.000 km - Klokje rond

Audi A6 3.2 FSI quattro (2006)

Test: Honda Legend 3.5 - Audi A6 3.2 FSI quattro - Lexus GS 300