Audi A4 Cabriolet 1.8 Turbo (2004)

Uitvoering | A4 Cabriolet 1.8 Turbo |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Deze auto afgelopen seizoen (juli) gebruikt aangeschaft bij een BMW dealer. Deze had de auto scherp geprijsd t.o.v. andere dealers en gaf een volledige BOVAG garantie.Ben al bekend met Audi omdat ik er meerdere heb gehad; zakelijk rijd ik een A6 Avant 2.4 van het nieuwste model.
De auto is mij aangenaam bevallen; biedt voldoende comfort ook al is deze door het iets verlaagde onderstel,de 17 inch velgen en 235 banden natuurlijk wel stugger dan mijn A6. Voldoende stijf en wat natuurlijk telt een schitterende lijn, zowel met als zonder kap. Een echte cabrio hoort m.i. nog steeds met stoffen kap en deze voorzien van een acoustische kap is ook behoorlijk stil. Ook voldoende ruim, maar meestel zit je er hoogstens met twee man in. De kofferbak is voldoende zeker met kap dicht en dat is toch winst t.o.v. de CC’s met die stalen daken.
Ik twijfelde eerst over de motorisatie (1.8T met 163 pk) maar in de praktijk doet deze het prima. De motor is ook levendiger als mijn 2.4 en reageert vlotter op het gaspedaal. Wel iets rumoeriger natuurlijk, maar daartegenover veel zuiniger (1:12,5-13 haal ik wel). Voornaamste plussen: design ++/motor+/degelijkheid++/ruimte+
Minpunten: zitpositie wat laag/karige basisuitrusting (geen speakers achter bijv. en geen stuurbediening.
Tot nu toe geen of het moet zijn dat ik een stukje van de plastic skirt onderaan heb afgereden. de auto is toch lager als ik dacht.