Audi A4 Avant 2.0 TDI 140pk (2008)

Audi A4 Avant 2.0 TDI 140pk (2008)

UitvoeringA4 Avant 2.0 TDI 140pk
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Lekker Euro 4 dieselen

Deze wagen heb ik nieuw gekocht in december 2007 aan hele interessante voorwaarden daar het een einde reeks betrof. De reden dat ik nu nog een review schrijf is simpel; aan deze wagen heb ik tot over enkele weken nog geen halve Euro kosten gehad, uiteraard waren er wel de gewone kosten zoals banden, onderhoud, brandstof, verzekering, autokeuring... etc. Nouja, geen kosten, ik vergat bijna die nieuwe startmotor enkele jaren geleden. Maar dat is dan ook alles. Vorige week heb ik wel een supergroot onderhoud laten uitvoeren bij mijn super mecanicien, alle vloeistoffen en oliën werden hierbij vervangen alsook de waterpomp en distributieriem. Vorige week werd de wagen gaan halen in de 'spuiterij' ... totale kosten een kleine 4000 € ... voor een dieselwagenwagen in zijn 16de levensjaar ... héhé. Ik wacht nog wel eventjes voor ik die EV op de oprit plaats hoor. De bedoeling is de wagen zo lang als mogelijk in het verkeer te houden, lekker dieselen op't gemakske met een gemiddeld verbruik van nog geen 5 liter/100 km. Wordt (waarschijnlijk) vervolgd.

Hij doet het nog !

Ondertussen de magische grens van 200K overschreden. De laatste paar jaar deed de A4 slecht een 3000 km/jr. Dus toch besloten van deze wat meer te gebruiken ... en we zitten op meer dan 5000 km het afgelopen jaar.
Wat kan ik zeggen behalve het feit dat ie het nog doet? Nieuwe batterij laten plaatsen (ik denk de 4e ondertussen ), oliewissel is voor volgend jaar.
En o ja, onlangs een hele trage relaxte rit van een 150 km gedaan aan een gemiddeld verbruik van 3,3 l/100 km .. ja das 1 op 30. Spijtig dat den mazout (Vlaams dialect voor diesel )zo is opgeslegen (Vlaams dialect voor: duurder geworden).
Wat mis ik den tijd alwaar ik met 1 op 20à25 nog eens aan 1 Euro per liter kon tanken.