Audi A4 2.0 5V (2002)
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Natuurlijk, wat ziet-ie er gelikt uit in het dolfijngrijs, op 17 inch, zwart/alu interieur. Met name de achterkant is en blijft zeer geslaagd. Koppeling en versnellingsbak werken top. Afwerking interieur, de airco, de totale afwezigheid van bijgeluiden : de auto straalt een en al klasse uit. Achterin is het enigszins behelpen met 4 man aan boord, maar daar valt mee te leven. De kofferbak is nog verrassend ruim, maar een beetje gezin kan er waarschijnlijk moeilijk mee uit de voeten.
De 2.0 5V is soepel en zuinig, maar wel wat rumoerig. In het begin nog gecharmeerd van de sportieve roffel maar het motor geluid dringt iets teveel door. Vermogen is voldoende voor dagelijks gebruik maar niet bepaald overdadig (130pk).
Onderstel en wegligging zijn perfect: comfortabel, communicatief en prettig sportief
Tja, wel wat problemen gehad! In de eerste plaats verbruikt de 2.0 olie, ongeveer 1l per 10.000km. Regelmatig gaat het waarschuwingslampje branden en rijd ik noodgedwongen met een liter olie aan boord om acute problemen de kop in te drukken, wie had dit van een sjieke audi verwacht?! Ook bij mijn exemplaar is de bobine inmiddels vervangen (weggesleept, tot groot vermaak van mijn vriendin die met haar 12 jaar oude mitsubishi dit soort ervaringen niet heeft!)
Af en toe condensvorming bij de rechterkoplamp. Dashboardkastje klapt onder het rijden soms open, ondanks vervanging nog steeds niet 100%. Geen Lexus niveau dus... helaas.