Audi A4 1.9 TDI 130pk Pro Line (2004)
| Uitvoering | A4 1.9 TDI 130pk Pro Line |
| Versnellingen | 1, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Begin september heb ik alweer mijn derde nieuwe Audi A4 in ontvangst genomen. Een sedan ditmaal, uitgerust met het ProLine Business pakket. Ik heb ervoor gekozen om de auto lekker aan te kleden: schuifdak, alcantara-lederen bekleding met sportstoelen, upgrade naar MMI DVD navigatie (aanrader) en Xenon. De afwerking en kwaliteit zijn zeer hoog. De DVD van de navigatie spreekt nog geen Nederlands, maar dat is eigenlijk geen probleem en rekent supersnel.
De 130 pks zijn in combinatie met de Multitronic automaat een enorme verbetering tegenover de 115 pk Tiptronic in mijn vorige auto. Ik haal 1 op 17, de vorige kwam niet verder dan ca 1 op 13! En dan geeft de 70 liter tank een actieradius van ruim over de 1000 km.
Ik tank sindskort V-Power diesel en dat scheelt weer een kilometer per liter (bijna 18 km p/l) en de auto reageert losser op het gas.
Wat ik minder vind, is de ’nadenk’-tijd die de automaat nodig heeft bij optrekken, duurt net iets te lang voor ie in beweging komt.
Intussen ben ik al vier maal in circa 3 maanden bij de garage geweest om achterlicht (2x) en voorstadslicht (2x) te laten vervangen. Leasemaatschappij staat niet (meer) toe dat bij lampdefect direct alle lampen worden vervangen. Maar de lampjes zijn kwetsbaar, want nog geen 9 maand oud.
De navigatie heeft tot nu toe 3 keer kuren gehad: vastgelopen in een berekening. Met het boekje erbij een reset gedaan, en in alle gevallen deed-ie het weer daarna.