Audi A2 1.6 FSI Pro Line (2004)

Audi A2 1.6 FSI Pro Line (2004)

UitvoeringA2 1.6 FSI Pro Line
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2007

Na jaren geleden zakelijk en met veel plezier een Audi A2 te hebben gereden, heb ik vorig jaar - na de verhoging van de bijtelling - besloten zelf een A2 te kopen en mijn lease-auto aan de voor privé ritten aan de kant te zetten.

Het is een zeer complete versie geworden, namelijk de 1.6 fsi met 110 pk in een S-Line uitvoering en dan ook nog eens in het metallic zwart. Tevens de perfect zittende sportstoelen en een Concert radio. Precies zoals ik hem graag zie. Gelukkig een origineel Nederlands exemplaar gevonden in zeer goede staat want deze auto is volledig schadevrij en zelfs vrij van parkeerdeukjes en krassen. Kortom de perfecte auto waar ik nu al weer een jaar in rij.

Deze auto is een stuk harder geveerd dan mijn vorige A2 (1.4 proline met 15\" velgen) en dat merkt ons gezin goed... Zelf vind ik het prima en zeker als de boel warm is gedraaid, inclusief de 205/40 17\" banden, dan ligt ie als een blok op de weg. Door het relatief gunstige vermogen/gewicht verhouding is het een snel karretje, waar menig medeweggebruiker zich eens in verslikt. Zelfs dieselaars met tegenwoordig flink wat Nm\'s zijn prima bij te houden, mits je de motor flink doortrekt. Dat geeft meteen het 2-ledige karakter aan van deze motor: op lage toeren is er heerlijk relaxed en rustig mee te rijden, maar wil je opschieten dan is het zaak de toeren boven de 3.500 liefst 4.000 op te jagen en dan is het een pijl uit een boog!

De motor loopt lekker soepel en dat alles ook nog eens met een redelijk verbruik. Echter de beloofde 5.9 liter op de 100 km haal ik niet. Dat heb ik niet onder de 7 kunnen krijgen, maar dat komt ook wel omdat ik veel korte afstanden rij en ik denk dat de brede banden ook wel een belangrijke factor zijn. Ook rij ik Super 98 omdat dat toch aangeraden wordt. Hiervan was ik overigens niet op de hoogte toen ik de auto kocht.

Enig echt nadeel van de auto vind ik het geluid op de snelweg met langere afstanden. Hier merk je toch het verschil met de moderne diesels die door de weinige toeren gewoon veel stiller zijn.

Ik zit nog wel te denken of ik hem zal laten chippen, maar de vermogenswinst is niet zo spectaculair voor een ongeblazen benzindemotor.

Weinig problemen mee gehad behalve een paar zaken die opgelost zijn onder de Audi select garantie (rammeltje, bobine en nog iets).

Verder zijn de velgen vrij gevoelig voor beschadigingen. De voorste velgen moeten dus binnenkort voor een oplapbeurt.

9,5