Audi A2 1.4 Exclusive (2002)
Uitvoering | A2 1.4 Exclusive |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Geen dertien in een dozijn auto met fijne rijeigenschappen. Straalt rust en harmonie uit en dat werkt in mijn geval aanstekelijk. Ik rij in andere kleine auto’s veel onbeschaafder dan in de A2.
Een beetje snobistisch ben ik wel en ik hou ook wel van luxe, maar rij het liefst in kleine compacte auto’s. Veel keuze is er dan niet. En blijkbaar is er ook niet veel vraag naar. Audi heeft na het A2 avontuur zich vooralsnog niet meer gewaagd aan klein en compact. De A-serie van Mercedes is het enige echte alternatief bij mijn weten.
De Climatronic airco, de prima stoelen, de verstelmogelijkheden van stoelen en stuur, de afwerking en de kwaliteit van de materialen, de fraaie soberheid, het draagt allemaal bij tot mijn waardering voor deze auto.
Er zijn flink wat problemen geweest waarvoor de auto terug naar de dealer is geweest. Toen de auto strandde met een defecte versnellingsbak is de auto bij een andere Audi dealer voorzien van een nieuwe bak. Onderstaand een opsomming van de problemen:
Gekraak uit de voortrein -> torsiestaven vervangen
Fading in remsysteem -> schijven vervangen
Uitlaatgascontrolelampje gaat branden -> lambdasonde vervangen, gasklep gereinigd, software geupdate, electronica vervangen
Ontwaseming werkt niet -> recirculatieklep blijkt vastgeplakt en wordt weer gangbaar gemaakt
Hoog olieverbruik -> lost op mysterieuze wijze vanzelf op
Bij 85.000 km: Versnelling schiet uit vijf en maakt in lagere versnellingen een hels kabaal -> complete bak vervangen
Bij 88.000 km: vibraties en geluid uit aandrijving -> aandrijfassen zijn gedemonteerd en opniew geassembleerd, wielen onieuw gebalanceerd en nu eens kijken of het er beter op is geworden, ik hou je op de hoogte.
Al met al bes
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee