Audi A2 1.4 (2004)

Audi A2
Audi A2Audi A2Audi A2Audi A2Audi A2Audi A2Audi A2Audi A2 - interieurAudi A2 - interieur

UitvoeringA2 1.4
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2011

Ik kocht de auto bij een Bovag garage in Zwammerdam in 2010, auto was geimporteerd uit Belgie. Auto was vlak voor mijn vakantie gekocht....letterlijk in de avond opgehaald en die nacht vertrokken. Best wel spannend want ja....ff naar Spanje met een auto die je eigenlijk nog niet kent. Maar serieus met 2 volwassenen en 2 kleine kidz (beperkte koffers) richting Spanje en auto deed t perfect. Tuurlijk tis niet een grote motor maar ik ben ook geen hardrijder. Ik rijd gemiddeld 140 en dat kan de Audi makkelijk hebben.

Ik heb de auto 5 jaren in bezit gehad en ben er altijd zeer zuinig op geweest. Auto kreeg altijd zijn beurtjes en echt...het verbaasde me elke keer weer hoe weinig geld ik altijd kwijt was. Grote beurt ik denk tussen de 150 a 200 euro. Kleine beurtjes...als er al dan wat gedaan moest worden was echt een lachertje. Zoals mijn garagehouder zei.....de aankoop is duur maar t onderhoud valt mee en dat is echt gebleken!!! Mei 2015 was ik voor t eerst bij een grote beurt veel geld kwijt ca. 500 euro maar goed er moest voor t eerst bepaalde dingen vervangen worden en ik had er vrede mee.

Pluspunten:
- Zuinigheid met stip op nummer! Ik heb alle varieties wel gehad dus vol bepakt naar Spanje met 2 volwassenen en 2 kidz.....stadsverkeer rijden in Amsterdam....vaak naar familie in Almelo...weekendjes weg.....verbruik is echt ongelooflijk.
- Daarnaast de kwaliteit van de auto. Nu 100.000 km verder voelt de auto nog steeds als nieuw aan. Auto kraakt ook niet en maakt geen rare geluiden...alles werkt nog prima!
- Ik weet niet of t in elke auto voorkomt maar de speakers en radio mp3 speler in mijn auto was subliem. Misschien nadeeltje is dat de speakers letterlijk in de deuren zitten......ik heb vaak het geluid hard aanstan en dit hoor je ook vrij duidelijk buiten de auto :)

Minpunten:
- Sja wat ik in mijn auto soms wel eens miste was een cruisecontrol en armsteun en ja had ik kunnen laten inbouwen maar goed dat is er nooit van gekomen.
- mja niet echt een minpunt maar als je toch moet zeiken misschien als punt dan de synthetische olie die gemiddeld 20 euro kost en nee dit hoef je niet maandelijks erin te gooien....maar 1 liter olie kost ca. 20 euro. Maar serieus ik zat hier niet zo mee.

Ik heb vandaag mijn auto verkocht aan mijn ouders. Mede omdat ook zij zien dat deze auto nog hartstikke lekker rijdt en dat in zeer goede staat is. Ik zat te denken om een nieuwere Audi A2 te nemen maar het is uiteindelijk een Golf geworden met iets meer laadruimte en mijn kidz zijn inmiddels wat groter maar anders had ik zeker weer voor een Audi gegaan.

9,5