Audi 100 CC 1.8 90pk (1986)
Uitvoering | 100 CC 1.8 90pk |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Wat een auto!
Deze auto blijft verbazen; snel (ondanks 90 PK), ruim (oneindig veel beenruimte achter en een reus van een kofferbak), stil en ZUINIG: met een beheerste rijstijl en een mix van binnenwegen en snelweg is 1:15 makkelijk haalbaar. Met de 80 litertank vol, betekent dit een bereik van 1200 kilometer!
Welke moderne (benzine) auto doet hem dat na? Ik heb er nu in een half jaar 25000 km mee gereden (vaak op en neer naar Frankrijk) en de auto geeft geen krimp. Het is een "luxe" uitvoering met centrale vergrendeling, 4 elektrische ramen, in hoogte verstelbare stoelen en meer van dat soort zaken. Toerenteller en stuurbekrachtiging ontbreken. Dit laatste merkte ik eigenlijk pas later, eenmaal op gang stuurt de auto licht en precies met veel gevoel. Let wel: bovenstaande betreft een auto van 25 jaar oud!
Oorspronkelijk wilde ik een LPG installatie inbouwen, maar zie daar door het lage benzineverbruik vanaf.