Audi 100 1.8 90pk (1985)

autoreview

Audi 100 1.8 90pk (1985)

Signalement

Uitvoering100 1.8 90pk
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1985
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf175.126 km
KM-stand laatst196.510 km
Lezerswaardering: 55%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Audi 100 1.8 90 PK

 • 178.595 km

Afgelopen zomer (begin juli 2013) heb ik deze auto aangeschaft. Vorig jaar september een Golf 1 Cabriolet aangeschaft, heel veel plezier van gehad maar hij bleek niet zo praktisch als gedacht. In maart 2013 daarom een Audi 80 erbij gekocht en een tijdje met twee auto's rondgereden. De Audi bleek echter iets te traag naar mijn zin en er bleek het een en ander te mankeren. Banden waren slecht en koppeling begaf het bijna. Daarom de Audi 80 ingeruild op deze Audi 100 bij een handelaar in Breda.

Tot nog toe bevalt de Audi zeer goed, ruim, snel en benzineverbruik valt mee (1 op 13,4) Van de historie weet ik niets, behalve dat hij in ieder geval zeven maanden had stilgestaan toen ik hem kocht. Daarnaast bleek er wat achterstallig onderhoud te zijn, daarom heb ik inmiddels de volgende dingen vervangen:
- koppeling en distributieriem (meteen bij aanschaf)
- Accu
- Banden (oude kwamen uit 1996 :o )
- Koelvloeistof
- Benzine en luchtfilter (kwamen uit 1988)
- Bougies
- Flens tussen carburateur en inlaatspruitstuk (deze was over midden en daardoor trok hij valse lucht)

Inmiddels ook een trekhaak onder de auto gemonteerd, een fietsendrager of aanhanger erachter wil nog wel eens makkelijk zijn.

Gelukkig is het nog hele makkelijke techniek en kan ik (zonder automotive achtergrond) al het onderhoud zelf doen :)

Gisteren (02-12-2013) is de auto probleemloos, zonder enige aanmerking, door de APK gekomen, dus het komende jaar kan ik weer rustig toeren!

Ik houd jullie op de hoogte!

Lekkage

 • 178.950 km

Afgelopen tijd weinig gereden in de auto en tijdens het schoonmaken viel mij op dat het tapijt aan de voorkant helemaal nat aanvoelde. Was mij sowieso al opgevallen dat de auto heel vochtig was dus meteen maar rigoureus alles aangepakt: middenconsole, alle bekleding en alle stoelen eruit. Daaronder trof ik tot mijn grote schrik een grote waterpartij aan onder het tapijt. Met veel moeite en vooral geduld het tapijt en de auto weer droog gekregen, maar de oorzaak was nog niet gevonden. Heb met de tuinslang de hele auto natgemaakt, maar ik kwam er niet uit.

In de tussentijd kwam ik een mooi, bijna nieuw interieur tegen op Marktplaats uit een Audi 100 CC. Aangezien mijn stoelen zo her en der slijtageplekken vertoonden, heb ik dit interieur opgehaald en in mijn eigen auto gezet, zonder dat ik het lek heb gevonden. Ik vermoed dat de auto in het halfjaar dat hij stil heeft gestaan voordat ik hem aankocht ergens gelekt heet; de hele waterbak onder de voorruit was toen ook vochtig en vies.

Daarnaast kwam ik een aantal lekke slangen tegen in de motorruimte, dus die heb ik ook meteen vervangen.

Voor de rest touren we weer rustig verder!

Van alles wat

 • 180.521 km

Het nieuwe interieur bevalt prima, samen met een droog tapijt ruikt de auto een stuk frisser. Afgelopen tijd best veel met de auto ondernomen, heb een paar 100 km met aanhanger gereden door weer en wind. Dit resulteerde in verschrikkelijke verbruikscijfers: ongeveer 1 op 4. Om netjes 90 te kunnen blijven rijden, moest ik in z'n drie rijden :o

Na deze ritjes voelde de auto wel weer een stuk soepeler aan, hij is weer goed losgereden.

Binnenkort ga ik het schuif/kanteldak vervangen voor een werkend exemplaar. Het valt mij tijdens deze zonnige dagen op dat de auto best wel heel snel opwarmt aan de binnenkant. Daarnaast wil ik binnenkort mijn zwarte stalen velgen vervangen voor originele Audi 100 Quattro velgen. Ik weet dat deze niet standaard op mijn Audi 100 horen, maar ze geven wel een hele ander 'smoel' aan de auto.

Still going strong

 • 190.631 km

Ik zag opeens dat het al een hele tijd geleden is dat ik deze review heb bijgewerkt: hoogste tijd voor een update dus..

Afgelopen zomer met de auto naar de Ardennen geweest. Vier man + bagage + dakkoffer + fiets op het dak was geen enkel probleem. Iedereen zat lekker ruim en de auto deed het goed.

Ook op technisch gebied zijn er sinds de laatste review een aantal dingen aangepast.
De lekkage waar ik eerder over schreef bleek mijn kachelradiateur te zijn. Deze vervangen en het werkt allemaal weer naar behoren. Ik heb helaas nog steeds geen werkend schuif/kantel dak. Nog wel steeds op zoek...
Onlangs heb ik de waterpomp en multiriem vervangen. Deze werden oud. Via een vriend heb ik voor weinig geld een goede carburateur kunnen kopen. Deze verbruikt minder en de auto start beter.

Vanaf september ben ik geen student meer en moet ik elke dag 120 kilometer woon- werkverkeer rijden. Ik heb besloten om de Audi 100 hiervoor te gaan gebruiken, waardoor ik zo'n 26.000 kilometer per jaar ga rijden. Ik heb de auto na laten kijken door mijn garage en zij gaven aan dat zij geen enkel probleem verwachten. Ik ben heel benieuwd en heb alle vertrouwen in mijn Audi, die afgelopen april 30 jaar oud is geworden :)

Ik ga jullie op de hoogte houden!

Auto verkocht

 • 196.510 km

De auto is verkocht... De dagelijkse 120 kilometer bleek toch net iets teveel te vragen qua comfort en verbruik. Ik heb de auto met pijn in het hart weggedaan, maar hij heeft een goede plek gekregen bij zijn nieuwe baasje.

Ik heb een Volvo S40 2.0D uit het jaar 2004 gekocht, waarmee ik momenteel met veel plezier mijn kilometers maak.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (20)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens