Alfa Romeo Spider 3.0 V6 (1995)

autoreview

Alfa Romeo Spider
Alfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo Spider - interieur

Signalement

UitvoeringSpider 3.0 V6
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf154.000 km
KM-stand laatst167.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

alfa romeo 916 v6 12 v

 • 167.000 km

154.000 KM was de kilometer stand bij aanschaf, 1 jaar later staat de klok op 167.000 KM. In 1 jaar tijd zijn er dingen vervangen, zoals o.a. de raammotor bestuurders kant ( zwak puntje van de auto, oliekoeler ( zijn bij V6 12 V motoren altijd een zwakte punt ), radiateur, thermostaat ( ook zwakte punt van de V6 ) en het gebruikelijke onderhoud. Nu wist ik bij aankoop dat het een risico was om een auto van 23 jaar oud te kopen, maar ik kan geen nee zeggen tegen die V6. Elke keer als je rond rijdt en je geeft gas weetje dat het de juiste keus is geweest, ja ik had voor een snellere, degelijkere en nieuwe auto kunnen gaan. Maar het uiterlijk en met name die V6 roffel maken alles goed !, mensen die zeggen dat 1.8 of 1.6 met turbo sneller zijn, hebben gelijk ! Alleen kan niet uitleggen wat die v6 met het rijbeleving doet. Je moet het gereden hebben om te begrijpen wat ik bedoel.

Ik ben 21 jaar oud en heb dus gekozen voor een alfa v6 en niet voor de gemiddelde golf of Civic. Toen ik klein was werden er veel lovende verhalen geschreven over die Busso V6 en nog steeds, dat het 1 van mijn belangrijkste redenen was om voor de 916 te gaan.

Er zijn genoeg redenen om niet voor een alfa v6 te gaan,
maar ik geef je 1 reden om het wel te doen BELEVING.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens