Alfa Romeo GT 2.0 JTS 16V Selespeed Distinctive (2005)

Alfa Romeo GT
Alfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GT - interieurAlfa Romeo GT - interieur

UitvoeringGT 2.0 JTS 16V Selespeed Distinctive
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Werkelijk een waar genot om in te rijden, in Blue Taomina met naturel lederen bekleding is deze wagen geheel af en heb ik veel bekijks op de weg. Omdat er nog niet zo veel rijden, en zeker niet in Groot-Brittannië waar ik woon, zie ik zelfs Alfa rijders kijken met een blik van, ’Hé wat is dat nou voor mooie Alfa?’.
De wagen rijdt als een scheermes en ligt als een blok op de weg. Ik heb deze keer voor de Selespeed gekozen en daar zeker geen spijt van. Ondanks alle kritiek in het programma Top Gear, heeft het mij maar heel even gekost om eraan te wennen en voel ik me nu elke keer als ik het geruik weer een kleine Micheal Schumacher. Ik moet toegeven dat het wat minder is in dit land van roundabouts (rotondes), maar dan zet ik hem gewoon ff op City en rijdt automaat of gebruik de joystick omdat je anders in de bochten de peddels kwijt raakt.
Dus als je ooit in de UK bent en in de buurt van London een linksgestuurde Alfa GT ziet rijden met een kerel erin met een super brede smile,... dan ben ik het!

Weinig tot geen problemen gehad tot nu toe. Bij het ophalen zat er een kras op de achterkant van de bestuurders stoel maar die is werkelijk perfect gerepareerd de eerst volgende keer dat ik in NL was door de dealer. Verder zit er een beklemming in de raam van het linker portier, maar alleen als hij nat is. Hier moet nog eens naar gekeken worden omdat dan bij het openen en sluiten het raam een piepend geluid maakt en soms tijdens het sluiten weer open gaat als hij te veel weerstand ondervindt.

10,0