Alfa Romeo GT 2.0 JTS 16V Distinctive (2004)
Uitvoering | GT 2.0 JTS 16V Distinctive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Mijn nieuwe Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Vandaag eindelijk dan die Alfa gekocht die ik al zo lang moest hebben. Na wat problemen met de Fiesta was ik mijn vertrouwen in deze auto kwijt, en ik snakte al wat langer naar een Alfo. Een MiTo heeft lang op het lijstje gestaan (de 1.4 turbo met 155pk) maar uiteindelijk is mijn oog gevallen op deze rijk uitgeruste Alfa Romeo GT met o.a. lederen bekleding, cc, stoelverwarming, parkeersensoren en een goede audioinstallatie.
Wat laat deze auto zich heerlijk de toeren injagen, mooi hoe de motor opleeft bij 3500 a 4000 toeren en wat voor geluid er dan vrijkomt. Verder laat de auto zich mooi en licht de bocht insturen.
Over een paar duizend km schrijf ik een échte review. Over prestaties, verbruik (lijkt tegen te vallen nu, goh haha) of betrouwbaarheid kan ik nu nog niets zeggen. Behalve dat ik kan melden dat ik er super blij mee ben. De kleur staat “m goed al zeg ik het zelf, al was een Rosso ook wel leuk geweest. Verder ben ik bekend met het feit dat de injectie motoren niet de beloofde 165 pk leveren maar eerder rond de 135-140pk maar er is altijd nog zoiets als Savali of Squadra Tuning maar dat is voor eventuele latere zorg. Allereerst zou ik dan iets aan de remmen doen, merk dat de Alfa zwaar remt. Zal wel een Italiaans "kwaaltje" zijn neem ik aan ;)
Het interieur vind ik zelf fantastisch met de vele kleine italiaanse vernuftige details zoals de versnellingspook of de asbak, of de lederen contouren in de deur. De stoelen zitten overigens heerlijk en maken het je lastig geen luie onderuitgezakte GT houding aan te nemen maar gelukkig helpt het beestje voorin dat te voorkomen!
Laat weten wat je van de auto vindt door te reageren op dit bericht!