Alfa Romeo GT 2.0 JTS 16V Disctinctive (2004)

Alfa Romeo GT
Alfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GT - interieurAlfa Romeo GT - interieur

UitvoeringGT 2.0 JTS 16V Disctinctive
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

De GT stuurt scherp en heeft een zeer goede wegligging. Bochten neemt hij zeer strak, stuur geeft ondanks de directe besturing, voldoende informatie om de Gt goed de bocht in te sturen en eventueel te corrigeren.
Verder is hij tot ongeveer 140 km/h behoorlijk stil. Daarna een licht oplopende windruis bij de portierramen, maar dat was b.v. bij de Lancia Delta dubbel zo hard, bij de Alfa is het niet storend.
Thans rij ik met winterbanden en met hetzelfde merk onder de Lancia Delta en de Alfa 155 2.0 TS, heb ik nu meer grip en minder het gevoel dat de band zich moet zetten. (Vredestein Snowtrac2)
Wat vooral belangrijk is is het rijplezier met de GT. Het interieur is met zijn aparte klokken en goede degelijke afwerking prachtig om te zien. de rood lederen stoelen zitten perfect en geven veel steun.

Tot op heden heb ik geen ernstige problemen gekend. eenmaal heb ik het tankklepje met de nooddraad via de kofferbak moeten openen, omdat het elktrische systeem niet werkte. Dit geeft wel even spanning als je benzinemeter op leeg staat en je toch echt moet tanken. Gelukkig wist mijn bijrijder dat er een noodsysteem aanwezig was. Het euvel heeft zich maar eenmaal voorgedaan.
De stoelen zitten zeer goed en je zit strak tussen de lendensteunen, maar heb je geen normaal postuur, dan kan je behoorlijk last hebben van deze lendesteunen. Stoelen zijn dan te krap.
Het benzineverbruik heb ik bijgehouden en ligt na 5075km op 1:10,7l/km, bij een gematigd vlotte rijstijl.
Verder is het zicht bij inparkeren wel iets wat er voor zorgt dat je voorzichtig moet zijn bij het achteruit rijden.

7,5