Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V Distinctive (2004)

Alfa Romeo GT
Alfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GT Q2Alfa Romeo GTAlfa Romeo GTAlfa Romeo GT - interieurAlfa Romeo GT - interieur

UitvoeringGT 1.9 JTD 16V Distinctive
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Koppendraaier.

Sinds augustus 2004 de trotse bezitter van deze sportieve gelijnde coupe.
Na altijd Duits te hebben gereden in 2002 de overstap gemaakt naar Alfa-Romeo en tot nu toe geen haar op mijn hoofd die er spijt van heeft gehad! Het is bij Alfa oa ’the value for money’ die je krijgt.
Dus nu bezig met mijn 2e Alfa. Vooruitlopend op het verhaal, hij bevalt prima!
De positieve punten aan deze auto zijn, een strakke wegligging, rijke standaarduitrusting, brandstof verbruik en een beresterke motor (lekker snel de motor door zijn versnellingen jagen of lekker lui rijden het kan allemaal).
Met mijn 1.92mtr vertoef ik prima achter de cockpit. De stoel moet dan echter wel op de onderste stand staan anders kijk je tegen de onderste dakrand.
De GT Distinctive uitvoering is al rijkelijk voorzien van accessoires. Ikzelf heb nog gekozen voor 17’ velgen, metallic lak en een parkeersensor. Deze laatste optie zou eigenlijk standaard op elke GT moeten zitten omdat het zicht naar achteren nou niet echt super is, maar ja dat is het gevolg van de mooie carrosserielijnlijn van deze auto.
Een domper was wel dat vlak voor de introductie datum Alfa plotseling andere prijzen ging hanteren dan waren aangekondigd, hierdoor werd de auto plotseling bijna 3000 Euro duurder! Maar ja dat volgend jaar maar wat minder op vakantie, de auto is het in ieder geval wel waard!
De auto trekt onzettend veel bekijks van voorbijgangers, dus wil je niet opvallen koop dan vooral niet deze auto.
Alfa Romeo geeft een koppel op van 305Nm, maar gevoelsmatig ligt dat getal volgens mij veel hoger zo sleurt die motor. De leren voorstoelen zitten prima, achterin is het echter wat behelpen. De Bose geluidsinstallatie is super. De portierdeuren zijn van het formaat BIG, dus pas op waar je de auto parkeert!
Kortom een sportieve gelijnde auto met een acceptabel brandstofverbruik, prima motor en een prima wegligging die ondanks zijn uiterlijk best nog wel praktisch is voor dagelijks gebruik. Het blijft echter jammer van die 3000 Euro.

Storing:
Losse connector tussen auto en besuurderportier waardoor een aantal functies niet meer werken.
In de bestuurdersportier zit nl. een regelunit.
Prima verholpen door dealer.

7,5