Alfa Romeo GT 1.8 T.Spark 16V Progression (2006)

Uitvoering | GT 1.8 T.Spark 16V Progression |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Bella Italia
Na enkele jaren het zonder Italiaans raspaardje, staat er nu weer 1 op de oprit.
Trots als een pauw met onze zwarte Alfa GT 1,8.
Okay, we hebben niet de sterkste motor gekozen en niet de meest luxe uitvoering maar we missen niets. En laten we eerlijk zijn, een tweede auto waarmee we minder dan 5000 km per jaar rijden is leuk zolang het niet te zwaar en te complex is. Dus de 3,2 V6 die verderop stond hebben we (okay, met enige spijt) links laten liggen en zijn voor deze zwarte dame gegaan.
De eerste indruk is heel goed. Heel vertrouwd na de 156 (wel een V6) waarmee we jaren hebben gereden. Dít is een echte Alfa.
Maar eerlijk is eerlijk, geen Alfa zonder problemen en daar zal die van ons geen uitzondering op zijn, maar na 3 dagen hebben we nog geen ondervonden, en dát is al winst. En dan nog, problemen ontstaan in je hoofd, en uitdagingen die een Alfa biedt zullen minder snel als probleem in je hoofd komen dan uitdagingen die andere merken bieden. Karakter heet dat.
We hebben er zin an!