Alfa Romeo Giulia 2.9 V6 Quadrifoglio (2016)
Uitvoering | Giulia 2.9 V6 Quadrifoglio |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Genieten
na lang wachten kon ik in November 2016 mijn Giulia Q in de fabriek in Italie ophalen.
dus in het vliegtuig stappen met de NL kenteken platen opzak.
na de rondleiding in de fabriek kon ik eindelijk in mijn auto stappen waar ondertussen de kentekenplaten opgeschroefd waren.
de eerste 6 weken zou ik nog in Italie zijn om een aantal zakelijke relaties langs te gaan maar eerst nog een weekje voor me zelf om even echt de Giulia Q te testen, dus eerst even op het circuit de auto uitvoerig getest en daarna de Passo di Stelvio bezocht om het bochten werk te beleven, en in beide situaties is het echt genieten.
de auto is ondanks het grote vermogen perfect naar je hand te zetten en geeft ook duidelijk aan waar zijn grenzen liggen.
dus als dit gebeurd even het gas iets los laten en daarna er weer vol erop.
na diverse km op zowel italiaanse,Duitse en Nederlands snelwegen gereden te hebben kan ik maar tot een conclusie komen Alfa is echt terug.
het interieur is op de bestuurder afgesteld en de stoelen geven precies de steun wat je nodig hebt, zeker in de hard genomen bochten, maar ook na een rit van 1800 km binnen 14 uur stap je nog steeds met en glimlach uit.
2e verslag
na ruim een jaar deze Giulia Q gereden te hebben en nu ruim 53000 km er fijn mee gereden te hebben blijft de lach nog steeds aanwezig als ik met deze auto over de snelwegen en bergwegeggetjes van Italie, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland rijdt.
deze auto rijdt zo formidabel en heeft me nog geen een moment teleurgesteld of in de steek gelaten.
bij 32000 km zijn eerste beurtje gehad en voor de rest nog geen druppel olie of koelvloeistof verloren.
op de bergweggetjes bewijst deze auto keer op keer zijn formidabele weg ligging en stuur capaciteit.
de stoelen ondersteunen je hierbij erg goed en de positionering achter het stuur en het dashbord is uitstekend.
over het vermogen heb ik het maar niet want dat is altijd aanwezig en ruim voldoende.
van deze aankoop heb ik nog geen moment spijt gehad.

Alfa Romeo Giulia 2.0T SUPER | AUTOMAAT | NAVIGATIE | KEYLESS | DAB | 19 INCH | NL-AUTO!!
- 2017

Alfa Romeo Giulia 2.2d 180pk Aut. Super | Navi | Leder | Camera | Trekhaak | Adaptive Cruise Control | Stoel- & Stuurverwarming |
- 2018

Alfa Romeo Giulia 2.0 T AWD Veloce | 280PK | Pano | Sportuitlaat | Camera | Keyless | Cruise Control | Memory | Carplay | Stoel+Stuurverwarming
- 2019