| Uitvoering | Giulia 2.0T 200pk Super |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 82.868 km |
| KM-stand laatst | 82.868 km |
Blij
Ik heb in de afgelopen 40 jaar al heel wat aardige auto's gereden. De meeste zakelijk. Dit is pas mijn tweede eigen auto. Het aankoopproces gaat dus nog niet op routine, maar dealerauto.nl in Vught hielp ons daar goed doorheen.
Mijn vrouw is nog wat meer Alfista dan ik. Commerciëler aangelegd ook. Dus gaf ik haar een zoekopdracht met een paar randvoorwaarden en de toevoeging: "Kom met een voorstel waar je zelf ook blij van wordt. Dat kan je op dit moment wel gebruiken".
Zo kwamen wij terecht bij een dealeronderhouden Giulia Super waar in 2017 af fabriek nog enkele pretpakketten aan waren gehangen. Weinig mee gereden door een man op leeftijd. Geen lakschade aan de neus door hoge autobaansnelheden. Wel had hij wat stoeprandjes gekust. De 18"-velgen zijn kwetsbaarder dan 17", 16" of 15".
Kan nog niet zo heel veel over het rij- en stuurgedrag zeggen. Moet de ZF-automaat nog even leren kennen. Ze is wel opvallend stil. De zelfde automaat zit ook in BMW's en is een van de fijnste in zijn soort. De besturing is licht en direct. Je denkt, ik ga naar rechts, de auto gaat naar rechts. Acceleratie en remvermogen zijn dik in orde. De pedalen moet je met beleid bedienen.
Honderden opties zitten nog verstopt in het dashboard. De komende tijd ga ik ze verkennen en instellen. I'll keep you informed!