| Uitvoering | Giulia 2.0T 200pk Super |
| Jaar van aanschaf | 2024 |
| KM-stand bij aanschaf | 107.000 km |
| KM-stand laatst | 113.500 km |
Van Giulietta naar Giulia
Na 8jaar trouwe dienst zwaaide de Giulietta af. Nou ja het duurde even langer. De dealer verkoopt naast Alfa/Fiat/Abarth ook Kia’s en daar hadden ze het wel erg druk mee dus de eerste lange reis voor de Giulia werd een afscheidstour naar Italië en het Museo Storico “LA MACCHINA DEL TEMPO” met de Giulietta. Wel goedkope km’s want afschrijven doen we met deze rit niet meer. Het was wel een mooie rit geweest met de Giulia door de bergen van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Na 22 jaar en 3 Alfa’s (156/159/Giulietta) eindelijk een Alfa in de kleur die een Alfa Romeo eigenlijk moet hebben. Dankzij het besluit Alfa Rosso als basis kleur zonder meerprijs aan te bieden zie je gelukkig heel wat rode Giulia’s en Stelvio’s met kleur i.p.v. basis lease grondverf deze is wel de lakstraat in geweest.
De Giulia is onze 2de auto, voor woonwerk, vakantie ritten en algemene ritten als de EV er niet is. Meer een soort van hobby auto want een panda had ook voor 99% volstaan voor de km’s die we er tot nu mee hebben gemaakt. Als Lease rijden we een voordelige EV en daar sparen we een aardig wat mee uit. I.p.v. een dure lease auto te leasen met voldoende range en kofferbak ruimte voor de vakanties hou je geld over om privé wat leukers te kopen dan een panda. Onze EV is absoluut niet geschikt voor een reis voorbij een 2de provincie grens zeker na batterij degradatie en energie te korten op het net kom je niet ver en duurt laden 2 tot 4x langer dan de theorie “bin there done that” dat gaan we niet meer proberen ook!!! teveel gedoe en stress batterij leeg en laders die niet werken dank je de koekoek. Maar dat is met deze geen probleem. Dus willen we verder en meer mee dan pakken we de Giulia.
Bijna alles wat we er graag op zouden zien zit er op alleen jammer dat de eerste eigenaar vergeten is een neerklapbare achterbank aan te vinken koste bijna niet extra maar maakt het wel makkelijker in misbruik voor grote dingen vervoeren wat we nu dus niet kunnen en dus ook niet doen, daardoor blijft ze wel netjes. Origineel zijn deze dame 17” velgen aangemeten maar we konden zonder extra kosten een 18 breed setje er onder zetten. Dat stond niet verkeerd dus maar gedaan 225 voor en achter 255. Helaas wel B setje banden wie verzint het om hiervoor Falken banden er onder te zetten? Nou ja volgens het banden label waren ze zo slecht nog niet. Met droog weer prima grip.
Accelereren wil de ze wel volgens berichtgeving is het vermogen origineel dus 200PK maar het zou zomaar wat meer kunnen zijn. Van 2 naar 3 voel je dat er wiel spin is. Met nat weer zouden de banden het redelijk goed moeten doen maar dat gevoel geven ze zeker niet.
Banden voor 18”breedset
Het setje winterbanden met velgen van de 159/Giulietta paste niet om de Brembo rode rem klauwen die net even groter zijn dan de basis set. Daar we te kort rijden voor een wissel set zomer/winter. Dan maar opzoek naar all seasons.
Oef dat valt niet mee ik wil er Pirelli of Michelin onder hebben maar de 1 heeft in deze maat geen 255 en de ander geen 225 met de juiste wang hoogte en 18”. Dus maar een 19” breed set gekocht waarvan ik alle 4 bij beide merken kon kopen. Er zitten nu Pirelli SF3 all seasons onder en dat is een giga verschil de auto is niet meer met wielspin van zijn plek te krijgen bakken met grip ook als het nat is en vriest en sneeuw ligt dan waren de Falcon banden echt niet geschikt voor dan was het net hard plastic en wilde de achter wielen alleen wat zachtjes rond spinnen maar vooruit of achteruit ho maar. Niet verantwoord om de weg mee op te gaan met het winterse weer.