Alfa Romeo 33 1.4 i.e. L (1994)
Uitvoering | 33 1.4 i.e. L |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De auto is van het type Imola en is dus standaard rijkelijk voorzien van de nodige skirts en spoilers.
Ik viel meteen voor zijn uiterlijk en de staat waarin de carroserie zich destijds bevond (geen spatje roest, geen enkel deukje). De auto was dealeronderhouden (van de grote baas zelf geweest).
Ik was echter een noncomformistisch merk als Mazda gewend dus ik heb echt moeten leren leven met de eigenaardigheden van de auto, vooral de bediening week nogal af van wat ik gewend was.
Schakelen is indien de motor koud is geen pretje en het feit dat de contactsleutel links zit was echt een crime in het begin.
Verder heeft de auto echt een geweldige wegligging (verlaagd onderstel) maar vallen de prestaties toch tegen.
De remmen geven ook geen veilig gevoel (zelfs niet na vervanging van schijven, blokken en hoofdremcylinder.
De afwerking is matig en de body van de auto geeft je nu niet bepaald een veilig gevoel (blikkerig)
Maar het geluid (Remus sportuitlaat), het uiterlijk, de wegligging en het feit dat het een Alfa is maken veel goed.
Bovendien valt het verbruik mee.
Veel.
1. Vervanging van beide nokkenassen incl klepstoters en distibutie riemen (FL. 3500,00)
2. Vervanging van remschijven, blokken en hoofdremcylinder (garantie)
3. vervanging van 1 oliekeerring verkeerde gemonteerd bij vervanging nokkenassen (FL 900,00 !!!)
4. Vervanging van thermostaat
(FL. 500,00 inlaatspruitstuk moest verwijderd worden)
5. Gasbuizen van kofferklep vervangen (FL. 150,00)
Bij regenachtig weer slechte loop bij koude motor (is tot nog toe nog niet opgelost)
- Betrouwbaarheid2
- Prestaties2