Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive (2002)
Uitvoering | 156 2.4 JTD Distinctive |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
alfa 156 2.4jtd 110kw
Bij de eerste proefrit gelijk verkocht aan de auto.
Super zo'n 5 cilinder jtd.Nooit gebrek aan trekkracht.
Helaas heeft de garage waar we de auto hebben gekocht in friesland behoorlijk wat steken laten vallen.
Toen we de auto kwamen halen waren er een aantal dingen niet gebeurt volgens afspraak.Onderweg naar huis hoorden we geklapper uit het vooronder.Gelijk gebeld en ik kon terug komen.
Naar mijn mening was het de stabilisatorstang en een koppelstang die ruim was.Na een afspraak zei de garage dat ze het "gemaakt" zeiden ze.Op de terugweg bleek al snel dat ze het niet hadden gemaakt.IK heb de garage opgebeld en hij vertelde mij dat de stabilisatorstang niet snel op voorraad was.Na een paar weken merkten we dat er meer aan de hand was,water lekkage,zouden ze ook maken,niet gedaan.Ook zou de sideskirt vastgezet worden,niet gedaan.Ook knipperde de gloeilamp op het dashboard na starten,werd ook niet gemaakt,omdat hij van mening is dat een motor die op bedrijfstemperatuur is nog na gloeit.EN na mijn idee was er een gloeispiraal stuk.
Ik heb na meerdere contacten een keuring laten doen bij een dealer.
Die heeft dezelfde gebreken vastgesteld en vond dat ik gelijk had.
Na nog meerdere malen contact te hebben gehad met die lul van de garage en ik merkte dat hij zijn afspraken niet na komt en overal zich de kont uit draait en lul verhaaltjes vertelt,want immers het geld is binnen!!!heb ik hem de waarheid verteld wat ik vond van zijn praktijken.Ook heb ik em verteld dat ik HEM niet niet meer nodig was.
Dus heb ik zelf gekocht,Stabilisatorstang,gloeispiralen en sideskirt vastgezet,lekkage verholpen.
nu staat ie op 152000 en zijn er 4 nieuwe schokdempers ondegekomen en 2 nieuwe veren voor.Een nieuwe accu.En is een abs sensor defect.
Hij zegt dat hij alfa specialist is ,maar het is gewoon een dikke prutser!!