Alfa Romeo 156 2.4 JTD (2000)

autoreview

Alfa Romeo 156

Signalement

Uitvoering156 2.4 JTD
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf260.000 km
KM-stand laatst260.200 km
Lezerswaardering: 83%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste kennismaking met dit model.

 • 260.200 km

Hij is gearriveerd. Een zilvergrijze Alfa 156 2.4 JTD. En hoewel mijn vorige auto (de Volvo) ook een 2.4 liter was, is dit toch totaal iets anders. Ik lees in diverse reviews over dit model dat het geluid verslavend is. Nou vind ik dat iets te hoog gegrepen, maar feit is, dat eenmaal op gang, het motorgeluid niet meer een typisch dieselgeluid is, maar meer een diepe donkere brom. Een heerlijke trekkracht en bijzonder soepel in eigenlijk alle toergebieden. Hoewel het betere werk zich tussen de 2000 en 3000 toeren afspeelt. Mijn eerste indruk: prachtig en tijdloos model. Mooi lijnenspel. Ondanks dat het model in 1998 is geintroduceerd, vind ik het nog steeds geen achterhaald model en kan het de vergelijking met de meeste modellen nog steeds aan. Stuurt snaarstrak en is bijna niet van zijn lijn af te krijgen. Hoewel ik 'm nog lang niet op zijn grens heb gereden, zijn de bochtsnelheden van een 156 behoorlijk hoog. De meeste weggebruikers haken af bij het doorrijden van een lus op een klaverblad. De twee kokers voor je neus met daarin de snelheidsmeter en de toerenteller en de drie "klokjes" in de middenconsole vind ik van een bijzondere schoonheid en nog steeds bijzonder gaaf om te zien. De mijne heeft een zgn "hout"-set, d.w.z. een houten stuur, een houten knop op de versnellingspook en een houtlook kunststof op de middenconsole. Ik vind het een mooie uitstraling hebben, naar het staat een ieder vrij om daar anders over te denken. Ik moet zeggen dat de verkoper zijn best heeft gedaan om de Alfa keurig af te leveren. Geen stofje aan de binnenkant en de auto lijkt van niet-rokers te zijn geweest, want de asbak is nog steeds maagdelijk schoon. Wat een compleet andere auto dan de Volvo 940, die tot vandaag mijn maatje was. Jammer dat hij de geest gaf, maar ik hoop met deze 156 ook weer hele prettige en ongestoorde kilometers te kunnen gaan maken. Van het eerste ben ik zeker, het laatste moet ik nog maar afwachten.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens