Alfa Romeo 156 2.4 JTD (1998)
| Uitvoering | 156 2.4 JTD |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1998 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 170.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na 260000 (!) zeer prettige kilometers te hebben gereden in mijn Lancia Y wilde ik eens iets anders. Vooral wat groter en met airco. Ik maak behoorlijk wat kilometer (35000 km/jaar) dus lag het voor de hand dat ik of op gas of op diesel zou gaan rijden. De recente ontwikkelingen op dieselgebied hebben mij er toe doen besluiten om te gaan dieselen en dan natuurlijk op z’n Italiaans. Mensen die beweren dat deze auto’s niet deugen snappen niet zo veel van auto’s en zeker niet hoe ermee om moet worden gegaan. Een gunstige bijkomstigheid van dit vooroordeel is dat deze auto’s nog sneller afschrijven dan dat er mee gereden kan worden. Zo kan het dat ik voor schrik niet €5600,- een alfa 156 2.4 JTD incl 1 jaar APK en aankoopkeuring heb kunnen kopen. Wat een auto! Het lijkt wel of deze auto op een rails loopt zo vast ligt ie op de weg. Verder klinkt de 5 cilinders fantastisch vooral bij 2500 rpm (met turbofluit). Ik rij er behoorlijk mee door maar haal altijd de 1:15. Ik kan iedereen deze auto aanraden. Mijn collega’s (voor het grootste deel BMW 5 rijders) moeten schoorvoetend toegevend dat de Alfa net even wat strakker stuurt, feller acceleert en een behoorlijk slag zuiniger is en dat voor een fractie van de prijs. Ik lag ze allemaal uit.
Geen probleem