Alfa Romeo 156 1.8 T.Spark 16V Progression (2002)

Uitvoering | 156 1.8 T.Spark 16V Progression |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
**UPDATE 3/4/07 **
De Alfa heb ik nog steeds en elke rit weer geniet ik van het rijden.
Inmiddels al vele km’s gemaakt in Italie, (Zuid-)Frankrijk, Spanje en Engeland gemaakt. De auto is ervoor gemaakt om lange afstanden te maken. Noemenswaardige problemen? Gekraak voorin vanwege ’slechte’ rubbers in de draagarmen. Met hulp van clubleden (v/d Alfa Romeo 156/159 club) draagarmen vervangen en het is weer heerlijk stil in de auto.
De auto is met 60.000km, 40mm omlaag gegaan en tevens is er een Roesch sportremmenset gemonteerd. Gevolg een nog betere wegligging en heel veel remkracht.
****************************************************************
Het rijden in een Alfa en dan in het bijzonder deze 156 met 1.8TS motor is een geweldige belevenis. Elke dag weer stap ik er met plezier in.
De eerste keer met de auto terug naar Italie/Toscane was een waar genot. De auto maakt van een doodgewone bestuurder een weggebruiker die van elk bochtje kan genieten. In de bergen valt de motor wat tegen. Er zit te weinig koppel in, maar daarentegen rijdt ie op de Duitse autobaan continue op de derde, meest snelle, baan.
De acceleratie van 120km naar hoogst illegale snelheden doe je door even terug naar de 4e versnelling te schakelen en dan voluit doorhalend naar de 7.000tpm... heerlijk.
De looks van de auto is al vanaf het begin in 1997 een genot en nog steeds. De verlichting in het rood is erg fraai zeker in combinatie met de aluminium console look en geintregreerde radio.
Kortom een ware liefhebbers auto die mijn en haar passagiers zonder zeuren overal naar toe brengt.
Tevens een van de redenen om erg actief te zijn als bestuurslid van de Alfa Romeo 156 Club (www.alfaromeo156club.nl).
Heb na de oplevering geen noemenswaardige mankementen gehad. Dat vind ik toch erg goed.
Wel heb ik ruim een jaar later een defect achterraam gehad. Dat bleek de draaihendel te zijn.
Daarnaast een ventilatierooster (die de kinderen hadden ingedrukt) en een kapotte afstandbediening.
Alles geregeld onder de goede garantie van twee jaar die je standaard bij een nieuwe auto krijgt.
Jammer dat de dealers over hoop gehaald zijn door allerlei omstandigheden. Vind het jammer dat mijn huidge dealer geen officiele Alfa dealer meer mag zijn.