Alfa Romeo 155 2.0 16V Turbo Q4 (1993)
Uitvoering | 155 2.0 16V Turbo Q4 |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Heb sinds ruim een jaar een zwarte Alfa Romeo Q4. Een 2.0 16v 4x4 turbo uit 1993. Standaard bijna 200pk en van 0 naar 100 in 7 seconden. Een auto die mij altijd al een warm gevoel gaf.
Hiervoor een Golf gehad en wilde nu iets sportievers (lees: sneller) met lederen bekleding en electrische opties.
Gekocht met 15’ velgen en die vervangen door 17’ Mak velgen met 205-40 banden. Verder een RVS uitlaat vanaf de katalysator van EPS een veerpootbrug en een snelle chip van Squadra tuning, heeft nu ongeveer 240pk en het resultaat mag er wezen. Het verbruik eveneens, 1:10 is te halen maar met een zware voet ver daar onder.
Bij 3000 toeren begint de turbo en gaat door tot ver boven de 200 km per uur.
Heeft op de Italiëdag in Assen waar iedereen werd overwonnen een 1ste plaats gehaald op de 400 meter sprint! Heb weer contact gehad met Squadra tuning om een blow off valve te monteren (een mooi afblaas geluid bij het overschakelen).
Verdere opties zijn booskijkers een stickerset en een ander luchtfilter.
Ben zeer te spreken over mijn auto en de prestaties, je komt ze niet dagelijks tegen. Na de revisie weet ik helemaal zeker dat ik er nog een lange tijd plezier van ga hebben!
Ik zie nu al uit naar 3 oktober in assen waar opnieuw sprintwedstrijden gehouden gaan worden. Eens kijken wat de concurrentie in de tussentijd gedaan heeft.
Groeten van een Q4 freak en wie weet tot dan.
Krukaslagers eruit gelopen en krukas beschadigd! Het hele blok moest eruit om dit te repareren. Toen heb ik besloten om meteen het blok een revisie beurt te geven. Nieuwe krukas + lagers, pakkingen, zuigerveren, aandrijfassen, koppelingset, oliepomp, distributieriem, balansas riem + spanrollen enz. Na 10 weken en een boel euro"s verder was de klus geklaard en kon ik aan het inrijden beginnen.